Nejste přihlášen/a.
Dobry den,chtěl bych nainstalovat na stary PC viz.otázku který mám v záloze.Který je lepší.Nebo je to jedno?Moc děkuji za odpověd.
Podle PR materiálů mickosoftu je vestavená ochrana ve windows ta nejlepší. Takže by asi nebylo potřeba instalovat vůbec nic. Ale to by tvůrci antivirů asi přišli na buben, kdyby to byla pravda.
Je otázka, nakolik je linux vůči zavirování bezpečnější, nebo jestli jenom naprostá většina virů míří na windows.
Jsem poměrné náročný uživatel a mám spoustu programů a utilit, které bych na Linuxu marně hledal.
Nejsem ten případ, který pouze prohlíží web, stáhne poštu (webovým klientem) a občas napíše krátký text.
Ne - pro mne Linux ne - nehodlám ztrácet dny na hledání Linuxových variant programů a bádání, proč to či ono připojené zařízení nefunguje.
Obojí patří k těm horším. Avast je úplný odpad.
Když jsme kdysi soupeřili s autorun virem, tak ho avast klidně nechal nainstalovat a řval až když se zapsal na další neočkovanou flešku. Tehdy to řádění zastavila avira. Ale to je doba před hodně lety, kdy Avast ještě za něco stal. Pak se předělal na spyware a virová ochrana šla na vedlejší kolej. Kromě toho zintenzivnil otravování na zaplacení nějakého toho balíčku.
Omlouvam se ale starý pc ma win.7.A pravě co sem četl tak avg ma schpnost zajistit ochranu.Fakt nevim.
Sedmičky mají stále aktivní anti-malware ochranu zabudovaným Defender. Jen nyní se udržuje přes update. Spouštět update Windows 7 pravidelně. To zatím stačí, žádný jiný anti-malware neinstalovat, doporučuji.
Na starší kompy nedávno dobře hodnotili IObit Malware Fighter. Avast byl na konci, navíc nepodporuje 32 bitové počítače, a AVG vůbec nezahrnuli.
K Linux. Distra-Linux jsou odolnější a ochrana je užitím firewall. Distribuce-Linux jsou jednak užívány znalými uživateli (ví kam nelozit a co neprovádět) a nejsou rozšířené, proto se nesnaží na ně útočit. Více jak desítku let užívám Ubuntu, a předtím 10 let Redhat. A tak nechci, aby se více Linux rozšířil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.