Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jal udělat číslování stránek ve wordu?

Od: honzindf odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat prosím, jak udělat číslování stránek ve wordu?

Mám dokument který má asi 50-60 stránek. Na prvních dvouch je nějaký informační text, pak mám na dalších pěti umístěný obsah dokumentu, tudíž samotný text začíná až stránkou 8. Já bych ale potřeboval, aby číslování stránek začalo právě až na straně 8, ale aby začínalo normálně od stránky 1. Takže v obsahu by bylo že první kapitola (to co se píše na stránce 8) začíná vlastně jakony stránkou 1. Nevím, zda se dá pochopit co potřebuji, ale aby prostě číslování začalo až od strany 8. A musí to být v zápatí s tím, že samozřejmě těch předchozích 7 stráne nemá žádné zápatí, což mi taky nejde, pustí mě to max na to, že sudý a lichý bude jiný... Fakt jsem to zkoušel ale nějak mi to nejde. Budu rád za rady, už doopravdy nevím jak na to.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Možná pomůže návod ...a

video

ml1
hodnocení

0x

Prostě využijete toho, že číslování stránek může být v každém oddíle jiné.

Na začátku textu dáte začátek oddílu a necháte restartovat číslování stránek na začátku tohoto oddílu. Stránky předchozího oddílu, kde je nějaká předmluva, věnování, obsah apod. pak můžete nechat číslovat římskými číslicemi, to se celkem běžně používá, nebo je prostě nečíslovat. A pokud máte úvodní stránku (obálku) před tak to by byl další oddíl, protože to se do číslování taky nezahrnuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]