Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba připojení?

Od: aloisb® odpovědí: 28 změna:

Dostal jsem tablet s Androidem 4.4.2. Když se normálně přihlásím s účtem v Googlu, tak se dostanu do Obchod Play a když otamtud chci stáhnout a nainstalovat nějakou aplikaci, tak to nejde a objeví se hláška: Chyba připojení. Při tom připojení k Internetu je v pořádku, tak o jaký druh připojení se jedná? Přece ten tablet musí i s tím starším Androidem nějak fungovat?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

3x

nefunguje, mám také takový a je dobrý akorát na fotky, videa a ofocené postřiky na zahradu,

kmet
hodnocení

3x

Nemusí, Android 4.4.2. (kitkat) je po více, než 10 letech od vypuštění zastaralý, nepodporovaný, zařízení, která ho mají jsou stará a zpravidla nesplňují současné nároky na provoz ani hardwarově.

hodnocení

2x

To bude tím že android 4 už nemá platné lokální HTTPS certifikáty + určitě uměle odstřižený z GooglePlay. Na některých zařízeních šly certifikáty aktualizovat, jinak bude asi spíš na offline použití

K těm rádiím:

Nic jako Apk installer není potřeba, Android umožňuje instalaci z .apk souborů sám od sebe, stačí je najít ve správci souborů a otevřít.

Na F-Droidu je dost aplikací[ 1] [ 2] [ 3] kterým by měl stačit android 4.1.

Celkově tam bude ještě hodně aplikací kterým stačí android 4.0 protože na F-Droid se dávají pouze svobodné komunitní aplikace které nezajímá nějaké omezení minimální verze Androidu jako si vynucuje GooglePlay.

hodnocení

Moc děkuji za informace. Takže si stáhnu a nainstaluji F-Droida a jeho pomocí potom nainstaluji to radio?

To záleží jak vyhovuje, když si nainstaluješ F-Droid tak ti bude hlásit aktualizace, taky ti bude automaticky filtrovat výběr aplikací jen na ty které fungují na tvé verzi Androidu (ale filtrování jde vypnout, stejně jako aktualizace)

Ale není to vůbec potřeba, každé apk jde stáhnout přímo na té stránce, jen by sis musel případně všechno dělat sám.

Já osobně nic jiného než F-Droid na shánění aplikací nepoužívám protože na rozdíl od GooglePlaye tam není každá druhá aplikace přervaná reklamníma a trackovacíma knihovnama. A Pokud by tam bylo něco tomu vzdáleně podobné tak tam bude varování.

hodnocení

Tak jsem si stáhnul toho F-Droida a v adresáři Stažené soubory se mi objevil soubor F-Droid.apk. Když jsem ho spustil, tak se objevila hláška : "Při analýze balíčku došlo k chybě". Poradíte mi, co dále?

Existuje více klientů G-Droidu stačí android 4.0, potom vyzkoušet ten fdroid classic pokud nepůjde tak stáhnout přímo apk soubory těch rádií, když seskroluješ dolů tak je tam na to přímo odkaz.

05.11.23 15:54
Chyba připojení?
hodnocení

To bonbon : Ten F-Droid Classic mi funguje a chtěl bych se zeptat na 2 věci :

1) Dají se nějak aktualizovat certifikáty pro prohlížeč SAFARI , který mám na tom tabletu předinstalován?

2) Je v repozitáři F-Droidu nějaký prohlížeč webů, který by měl platné certifikáty a mohl bych si ho nainstalovat?

1) nevím neznám nemůžu pomoct

2) Firefox si vždycky balil svoje certifikáty takže má asi největší šanci ale 4ku android už žádný aktuální derivát podporovat nebude, můžeš zkusit IceCat což je čistější verze Firefoxu, ale už je to dost starý prohlížeč (základ je Firefox 68), dost tam toho nefunguje (ale dost i funguje, ještě ho mám nainstalovaný).

Je v odděleném repozitáři a nejde dát link přímo na apk; musíš jít do nastavení -> repozitáře -> v seznamu najít "F-Droid archive repo" nebo něco podobného a zapnout ho

Pak se ti stáhne nový seznam aplikací a po vyhledání "icecat" by ti to mělo najít .

Pokud to fungovat nebude tak už jedině zjistit jak se na pro tvoje zařízení dají ručně doinstalovat certifikáty

jirib
hodnocení

1x
Harpagone,Android 4 byl odříznut od světa...
Buď flashnout na vyšší nebo používat jen jako foťák,videa...
Elektroodpad.
hodnocení

Flešnout na vyší už jsme se synem zkoušeli na ACERU A510. Povedlo se nám to, ale aplikace byly nestabilní a sekaly se. Tak jsme to chtěli dát zpátky na 4.1. a povedlo se nám docílit na displeji toho robota Androidu a dál už to nešlo. Tak šel celkem pěkný tablet do šrotu. Takže flešovat už nebudu, ale napadlo mě, že tam je nainstalována aplikace Apkinstaller, pomocí které by se daly nainstalovat stažené aplikace xxx.apk. Poradil by někdo, jak na to? Stačilo by mi, kdyby se povedlo naistalovat nějaké internetové radio.

Jinak nejsem skutečný Harpagon, jen je mi líto vyhodit celkem pěkné věci a pak mne baví laborovat s tím softwarem a mám radost, když se to vede.*ua*

jirib
Instalace starší aplikace ti nepomůže.Při připojení na net to kontroluje verze Androidu,všechny certifikáty a prostě Ne.
Šup s tím do elektroodpadu...pražský harpagóne.

111®
hodnocení

0x

buď se špatně stáhl, nebo je nekompatibilní s tím Androidem

hodnocení

Buďte, prosím, od té dobroty a napište mi link na stažení toho F-Droidu pro Android 4.4.1.

bapp
hodnocení

0x

Někdo vám daroval starý smetí, který už je k nepotřebě. Google už ho nepodporuje, prpto se nejde připojit do Obchodu.

Není taky ten tablet tak trochu pomalý na práci?

hodnocení

Nechci ho na nějakou práci, je bych ho chtěl použít jako internetové radio. Chodí ale svižně !

111®
hodnocení

0x

F-Droid.apk

hodnocení

Stáhl jsem to, ale stále to hlásí, že při analýze balíčku došlo k chybě.

111®
hodnocení

0x
Tak se tim prestan zaobírat.
hodnocení

Hraběcí rada.*hi*

111®

zkouším to na tabletu s And 4.2.2 a také mi to nejde

jirib
Mají označeno na 4.0.0 ,tedy 4.1.0 a vyšší...
f-droid.org/...
Pokuď to nejde,tak už to není fukční...je to staré 5 let...

hodnocení

0x
Odkaz pro android 4.4 a novější, některé verze jsou pro android 6 a výše...
f-droid.org/...
hodnocení

Tak se mi podařilo nainstalovat ten F-Droid Classic, ale nevím, jak ho použít k nainstalování nějakého radia nebo aplikace vůbec.

riva
hodnocení

0x

No tak si najdi tu svou aplikaci jako .apk někde jinde. Asi to bude nějaká starší verze, ale nic nebrání si ji stáhnout a nainstalovat bez obchodu.

hodnocení

Nebyla by rada, kde se dá najít starší aplikace pro Android 4.4.1?

hodnocení

Tak už se mi podařilo naistalovat aplikaci RadioDroid a je tam spousta stanic a hraje to dobře. Děkuji zejména nickům nonek a 111.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]