Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aktualizace ovladačů

Od: modryvlk® odpovědí: 11 změna:

Jak aktualizovat ovladače na wind. 8.1. který už nemá podporu?

doplněno 02.11.23 17:14:

Program AVG Tune Up upozorňuje že mám 10 zastaralých ovladačů,na jejich aktualizaci nabízí zakoupení dalšího programu,což se mi nelíbí.(notebook Lenovo Z 51-70 wind. 8.1.)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Ovladače čeho? Zkusil bych web výrobce daného zařízení - tedy konkrétního hw.
Tak taky doplním. Šunt od AVG smazat, začít používat selský rozum.Není drobátečko divné, že nutí do instalace fungujících ovladačů a jen tak mimochodem na to zrovinka můžou nabídnout placený sw?

hodnocení

1x

zkusíte si stáhnout ovladače na starší verzi - tj. W7 asi, pak dáte instalaci standardním způsobem, ale při ní zadáte "v režimu kompatibility" a starší verzi. - u většiny se mi to povedlo...

při starých krámech a W10 jsem pak používal nějaké free nebo trial verze pro dohledání driverů

riva
hodnocení

0x

Výrobce daného zařízení (nebo parta nadšenců) musí pro danou verzi windows ovladače dál aktualizovat.

edudant
Jo? A to jste vzal kde? Nikdo není povinen aktualizace dál vyvíjet a jestli tazatel nové nesežene, bude holt muset přejít na novější systém a HW.
petrm

@riva Řekněte to HP, aby k tiskárně HP LJ5P z roku 1998 udělali ovladač pro W10, W11.

riva

Tady slovo "musí" použil ve významu, že aby dané ovladače existovaly, musí je výrobce vytvořit. O nějaké jeho povinnosti to dělat jsem nepsal.

hodnocení

0x

Především bych na tvém místě přešel na Win 10. Možná by se tím vyřešil i problém s ovladači. A asi by to bylo i zadarmo.

přechod z W7- W8 na W10 je již blokován- znemožněn podle některých článků... já to poslední půlrok neřešil, ale tuším tak 3 měsíce zpět to psali na netu

hodnocení

0x

Pokud jde o notebook, pak jediným spolehlivým zdrojem pro aktualizaci ovladačů je web výrobce ntb. Ve tvém případě odsud. V roletovém menu vybereš svůj OS - W8.1 a dostaneš nabídnuto, co pro W8.1 má Lenovo k dispozici. To stáhneš a můžeš nainstalovat stejně, jako kterýkoli jiný software (v režimu správce!). Pokud na webu Lenova nic novějšího nenjadeš, pak upozornění AVG Tune Up ignoruj.

Osobně bych nikdy nenechal cokoli automatizovaného, aby si tahalo univerzální ovladače bůhvíodkud - to je u notebooků poukaz na problémy. .

hodnocení

Díky,upozornění na zastaralé ovladače zmizelo,tak že to pomohlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]