Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CO SE DĚJE S MÍM POČÍTAČEM

Od: mariemirek1* odpovědí: 10 změna:

Ahoj potřebuji poradit co se děje s mím počítačem.

1. Při náčítání se mu načtení podaří až na potřetí a na poše je jen pár ikon z více,které tam byly.

2. Skyp musím otevřít pod názvem nový učet - samozřejmě,že ho založím na svém stávajícím učtu a načte se správně s tím,že historie tam neni.

3. Všechny odkaze se dají nájíd jen pod startem.

4. Internet je pod google domovskou stránkou .

Jediné co je v pořádku je email ten se dá otevřít a jsou tam všechny emaile.

Pokud Tyhle změny všechny provedu a dám ikonky na plochu jak je možné ,že po novém zapnutí se vše vrací do problémové situace.

Chtěla bych vědět jak se to dá změnit aby bylo zase vše v pořádku. Nebo co se tam děje.

Za informace moc děkuji .

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sondaw*
hodnocení

0x

Musíš napsat jaký máš operační systém, jestli máš antivir a firewall, nějaký antispyware program a jak často počítač kontroluješ, čistíš a defragmentuješ

Také napiš, jak dlouho asi problémy trvají a jestli se objevily po instalaci nějakého programu

Zkoušela jsi bod obnovení?

alf*

tipoval bych win xp (9x), jedou od bez čištění od doby co byl systém nainstalovaný, pravidelně obohacovaná užitečnými programy z CD příloh časopisů nebo stažených z odkazů u článků jako: 30 programů které vylepší počítač nebo 50 programů bez kterých se neobejdete.

Bude mít možná i málo paměti a možná dochází místo na systémovém disku, možná je to celkově slabší stroj možná také ne možná je jen oslabený.

Jak píše sondaw, trošku detailů přidej. Česky.

doplněno 06.04.09 23:05: to místo na HDD, máš spuštěný prohlížeč? Nekoukáš na youtube nebo stream či jiná videa? Je spuštěná picasa - neindexuje si disk (ale ta toho neukousne tolik)
Zkus ten Ccleaner, pak windows update.
Co znamená 3. Všechny odkaze se dají nájíd jen pod startem. česky?
Co je to za stroj, kdy jsi naposledy vypnul počítač? Myslím vypnul, buď start> vypnout nebo dlouhým podržením knoflíku (nedoporučuje se). Ty Visty jsou origoš k tomu počítači nebo jsou někde "sehnané"? To jestli ten počítač je na ně stavěný.
mariemirek1*
hodnocení

windows vista home premium mám avast ,internet mám ted ˇ je to rok .zatím se nečistil .probém trvá od včerejška před 14 dny jsem si nainstalovala program picase3 a před 5 dny jsme tam instalovali 7- ZIP na rozbalení cd hry.

Jinak jsem s tím nikdy nic nedělala .

Pamět má 250 z toho je opsazeno 170 GB ted jsem se na to dívala a už je tam jen 165 GB jako by se ztrácely data nebo co .

slonbonjohn*

...no, ty data spíš přibývají

mariemirek1*
hodnocení

na tom místním disku je napsané 165 GB volných z 232 GB

mariemirek1*
hodnocení

ale ještě před hodinou tam bylo 170 GB

sondaw*

No tak na tvém místě bych především vyčistila počítač např. CCleanerem a to i vč. opravy chyb registru, před opravou ti nabídne možnost vytvoření zálohy, tak ji udělej. Program je free a v češtině

www.slunecnice.cz/...

Také bych proskenovala počítač (po stažení aktualizací) třeba Spybot Destroy, také free a v češtině

www.slunecnice.cz/...

udělala bych defragmentaci, na Vistě nevím jaká defragmentace je, já používám Defraggler, pod tím odkazem je i link na stažení češtiny

www.slunecnice.cz/...

tak tak a v prvé řadě bych spustil avast a nechal projet celý disk.

K těm programům bych doporučil třeba ještě Ad-aware (dobře se doplňuje se spybotem), tazatel ho najde na slunečnici nebo na stahuj...

sondaw*

Tak to jsem předpokládala, ale asi blbě, že dělá pravidelně, ale když PC ani nečistí... za rok tam musí být pěkná spoušť a jak je to s kontrolou kdo ví. Jinak jen doplním, před kontrolou Avastem stáhni nejdřív aktualizace, pokud není stahování nastaveno na automatické

daimonblack*
hodnocení

0x

Existuje jeden program je to nějaká verze avastu ale jede pod cmd a odstraní to úplně vše, mně když PC dělal podobnou paseku tak jsem to spustil v nouzovým režimu a od té doby byl pokoj :-P,, hodně štěstí :-P ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]