Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prosím vás o radu jak "vyčistit" v ntb od zastaralych nebo nepotřebnych souboru apod.
potřebuji na to nějaký specialni program, nebo to lze vyřešit přímo v ntb?
ntb jaksi začíná být čím dál pomalejší a včechn mu trvá, a když hraju nějaké hry tak se staršně zahřívá a ventilator hučí
ntb je HP Pavilion s W8
udělal jsem se test přes Awast a vyskočilo na mne tyto okna
děkuji moc
Ano, systémové vyčistění disku a CCleaner je klasika, neodstraní ale dodatečně nainstalované programy, které mohou být spuštěné na pozadí. Co tam vidím, všechno je zbytečné. Projděte si to ale raději sám. Zbytečné odinstalujte. K tomu použijte nějaký externí program, např. Revo Uninstaller. Spusťte Msconfig a v záložce Po spuštění vyškrtejte programy a služby, které nepotřebujete. Pak můžete použít CCleaner. Jestli tam je mechanický disk, tak ho defragmentujte.
Můj starý CCleaner zobrazuje nainstalované programy s nabídkou je odinstalovat. Pokud odinstalátor chybí, normálně je smažu, i z Users, a vyčistím registr. Zobrazuje i spouštěné položky, lze je spustit, vypnout nebo smazat.
V zájmu čistějšího registru dávám přednost portable verzím.
Lepší je příště nenechat systém takhle zaneřádit. Doma nejspíš taky uklízíte.
Souhlasím s bobanem - jelikož se přehřívá, potřebuje točit plotny - koupíte si SSD a klonujete (ideálně po vyčištění).
Začnete čištěním disku - odstranit všechny předchozí verze a aktualizační soubory, odstraníte nepoužívané programy, ideálně pak ccleaner a pročistit. Následně s redukcí nebo boxem inicializovat a zformátovat SSD nejlépe o trochu větší kapacity ( minimálně 130% aktuálního zaplněného místa).
Klonovací programy jsou u některých SSD pro jedno užití, jinak hledat aktuální free (používám acronics).
Ten disk bude hlavní brzdou provozu.
Jednou jsem dělal kamarádovi čistě jen defragmentaci disku (nechtěl investice..) - a bylo to na 12 hodin!
U starých disků, pokud se defragmentace nedělala, dokázalo to zastavit systém. Spuštění windows 15 minut, otevření wordu 2 minuty atd.
Defragmentace by měla být automatická u plotnových disků, jinak je to o průser. U SSD naopak je defragmentace zbytečná a zkracuje životnost disku!
no jo, ale kdž dam pryč avast, tak mi to začne hlasit , že počítač není chráněn, proto jsem avast tenkrat instaloval
můžete prosím poradit , co teda dělat, nebp jak zjistit, zda je v ntb nějaká ochrana?
Lze s trochou ruzumu používat Windows defender, jen do W7 by se musel doinstalovat, tam nebyl součástí instalace OS. V osmičkách už myslím byl a měl by se aktivovat odinstalováním avastu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.