Nejste přihlášen/a.
Dobrý podvečer,
zdravím Vás tady všechny prosím o pomoc/radu s načtením systému W10.
muj PC má doslova problém s BOOTem. Pokaždé když zapnu pc
1 - zobrazí se varovná hláška(obr.1) (domníval jsem se že musím jen vyměnit knoflíkovou baterii na desce tak jsem to udělal ale pořád nic)
2 - odkliknu F1 - BOOT - ale obrazovnak ztmavne a v levém horním rohu bliká podtržítko (kurzor)
3 - mám možnost dostat se do BIOSu a pozměnit prioritu BOOTovaných zařízení ale přetrváva problém č 2
a obrazovka spadne vždycky do screenu s kurzorem tudíž nemůžu ani přeinstalovat PC.
už nevím kudy kam a koupě nového PC není uplně snadná momentálně. Děkuju za každou radu/pomoc
JB
Vyměnil jste baterii za novou, ALE JE FUNKČNÍ? Změřte napětí na baterii přímo na desce... předem vyzkoušejte třeba i napětí naprázdno...a dejte info...od toho bych začal...
Zkuste, taky HP...
Tak pánové asi jsem na to přišel.
Po zapnutí PC dám Ctrl+P, tím se dostanu do jakéhosi Intel Management Engine BIOS Extension, tam zvolím položku Intel AMT Configuration > VA Configuration > VA Support > nastavím Disabled. Pak to uložím a po rebootu normálně počítač nabootuje z HDD
HPčka mjaí něco jako ve smyslu secure boot.
Pak je potřeba nepoplést IDE Legacy a UEFI v nastavení.
Potom tě pustí.
Taky jsem s tím bojoval.
Musíš jít do setupu a tam nastavit.
Ne jednoduché boot menu.
V setupu dej "default setup" a bios resetuj do továrka (Factory default...).
Pak nastavuj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.