Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatný start W10, nelze nabootovat, neúspěšný boot

Od: jebe odpovědí: 12 změna:

Dobrý podvečer,

zdravím Vás tady všechny prosím o pomoc/radu s načtením systému W10.

muj PC má doslova problém s BOOTem. Pokaždé když zapnu pc

1 - zobrazí se varovná hláška(obr.1) (domníval jsem se že musím jen vyměnit knoflíkovou baterii na desce tak jsem to udělal ale pořád nic)

2 - odkliknu F1 - BOOT - ale obrazovnak ztmavne a v levém horním rohu bliká podtržítko (kurzor)

3 - mám možnost dostat se do BIOSu a pozměnit prioritu BOOTovaných zařízení ale přetrváva problém č 2

a obrazovka spadne vždycky do screenu s kurzorem tudíž nemůžu ani přeinstalovat PC.

už nevím kudy kam a koupě nového PC není uplně snadná momentálně. Děkuju za každou radu/pomoc

JB

Špatný start W10, nelze nabootovat, neúspěšný boot

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vyměnil jste baterii za novou, ALE JE FUNKČNÍ? Změřte napětí na baterii přímo na desce... předem vyzkoušejte třeba i napětí naprázdno...a dejte info...od toho bych začal...

doplněno 29.10.23 21:01:

Zkuste, taky HP...

Tak pánové asi jsem na to přišel.
Po zapnutí PC dám Ctrl+P, tím se dostanu do jakéhosi Intel Management Engine BIOS Extension, tam zvolím položku Intel AMT Configuration > VA Configuration > VA Support > nastavím Disabled. Pak to uložím a po rebootu normálně počítač nabootuje z HDD

jebe
Merak ukazuje 3,1V a to už mám druhou vyměněnou baterii a stále nic
jebe
Ctrl+P mi neudělá nic buď dělám něco špatně a nebotady v PC ta možnost není. Potřebuji hlavně rozjet klasický BOOT abych mohl přeinstalovat windows

olinl
hodnocení

0x

Pokud se nemýlím, je potřeba vyměnit záložní baterii BIOSu na základní desce počítače.

jebe
Už jsem vyměnil ale problém přetrvává

hodnocení

0x
No a nastavil jste v biosu korektní datum a čas?
jebe
Ano, taky nepomohlo..

Po nastavení správného času a data - dal jste uložit změny?

jebe
Samozřejmě
A drží ten čas po vypnutí a zapnutí?

hodnocení

0x

HPčka mjaí něco jako ve smyslu secure boot.

Pak je potřeba nepoplést IDE Legacy a UEFI v nastavení.

Potom tě pustí.

Taky jsem s tím bojoval.

doplněno 29.10.23 20:55:

Musíš jít do setupu a tam nastavit.

Ne jednoduché boot menu.

V setupu dej "default setup" a bios resetuj do továrka (Factory default...).

Pak nastavuj.

jebe
Nastavení Legacy a UEFI tento PC nepodporuje, prošel jsem celý BIOS a nikde nic,a nastaveni do továru mám taky za sebou ale nepomohlo. Snažil jsem se přímo z BIOSu nahrát zálohování IMG systému ale jak jsem říkal spadne to do blikající kurzoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]