Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Programování v programu Arduino

Od: michaeljorg odpovědí: 8 změna:
Dobrý večer. Potřeboval bych pomoct s programováním v programu Arduino. Pan učitel nám zadal 2 úkoly, se kterými si bohužel nevím rady.
:(
Předem děkuji mockrát za pomoc.

Programování v programu Arduino
Programování v programu Arduino #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na citanie hodnoty potenciometra je funkcia analogRead, polohu serva nastavuje write.

Ak je z potenciometra precitana hodnota n = 0 az 1023, tak opacna hodnota je 1023 - n

Potom to uz len poslat na servo, priklad je tu docs.arduino.cc/...

michaeljorg
hodnocení

Mockrát děkuji za pomoc.:)
michaeljorg
hodnocení

Dobrý den. Zkoušel jsem napsání programu v Arduinu a následné zkopírování do programu TinkerCad, jak nás to učil pan učitel. Bohužel mi program v TinkerCadu nejede, ale v Arduinu funguje. Nevím, proč se to děje.:( Mohl by jste mi prosím poradit? Předem mockrát děkuji.

Programování v programu Arduino #3

Tinker cad nepoznam, viem len programovat fyzicky pripojene Arduino.

jawacek350

Vpravo dole máte vypsané chyby, tak si text přeložte a budete vědět, co se mu nelíbí. Chybí deklarace proměnné. Nechybí vám tam někde závorky?

michaeljorg
hodnocení

Zkusil jsem to udělat jinak. Otáčely se mi vrtulky u jednoho serva, ale u druhého bohužel ne.:( Potřeboval bych, aby se otáčely u obou serv zároveň inverzně.

Programování v programu Arduino #4

hodnocení

1x

Toto vam bude tocit serva oproti sebe :

void setup() {

servo1.attach(pin1);

servo1.write(0);

servo2.attach(pin2);

servo2.write(180);

delay(500);

}

void loop() {

for (pos = 0; pos <= 180; pos++) { // goes from 0 degrees to 180 degrees

servo1.write(pos);

servo2.write(180 - pos);

delay(20);

}

}

michaeljorg
hodnocení

Mockrát děkuji za pomoc.*andel*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]