Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemůžu si vzpomenout na 8bit Atari hru

Od: g68® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,
nemůžu si vzpomenou ná název jedné 8-bitové Atari (XE,XL) hry. Vybavila se mi, když jsem sledoval na YT nějaké video s extrémně obtížnými nebo nefér hrami.

Princip byl v tom, že ovládáte jystickem objekt, kteý střílí jen vertikálně pod sebe dvěma střílnami a ten objekt setupuje do jakési šachty. Obrazovaka (grafika je tady super) skroluje neustále plynule dolů a vy se musíte vyhýbat náhodným nástrahám (střely, blikající přepážky,...). Musíte si občas i prostřílet cestu, občas spěchat dolů, protože šachta má i tvar esíćka a musíte sevracet. Na cesté je pár checkpointů, ale stejně máte omezený počet životů. Hra je extrémně ktátká, sestup až na dno odhaduju tak na 2 minuty max. A proč jsem si vzpomněl? Ta hra je brutálně těžká na přenost. Občas musíte projít škvírou praktcky s pixelovou přesností. Dotyk s čímkoliv vás okmžité zabíjí. Tuhle hru jsem dohrál, až poté co jsem hacknul kód a znaje instrukce procesoru jsem zrušil odečítání životů. Ale i tak jsem byl vrácen na checkpointy mnoho set-krát, naž jsem dojel na konec. A co je na dně šachty? Nic! Doletíte na dno a vrátí vás to zase na začátek.
Vzpomene si někdo? Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

g68®
hodnocení

Nakonec jsem našel - FireFleet.

hodnocení

0x
Tu jsem nehrál, ale napadla mne podobná legendární hra - H.E.R.O.
g68®
hodnocení

Jo, pamatuju si ji, byla skvělá...
Ninja, Fred, Karateka, Montezumas Revenge, Draconus, RiverRaid, Moon patrol, Decathlon, Keystone Kapers, Spy vs Spy, B.C.s Quest for Tires..to byly panečku hry.

coze
hodnocení

0x
Mě to popisem, kromě pár drobností připomělo Cavern of Mars.

hodnocení

0x

Podobná výborná a taky dost těžká hra byla SUPERCOBRA. Ta byla ale delší

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]