Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
nemůžu si vzpomenou ná název jedné 8-bitové Atari (XE,XL) hry. Vybavila se mi, když jsem sledoval na YT nějaké video s extrémně obtížnými nebo nefér hrami.
Princip byl v tom, že ovládáte jystickem objekt, kteý střílí jen vertikálně pod sebe dvěma střílnami a ten objekt setupuje do jakési šachty. Obrazovaka (grafika je tady super) skroluje neustále plynule dolů a vy se musíte vyhýbat náhodným nástrahám (střely, blikající přepážky,...). Musíte si občas i prostřílet cestu, občas spěchat dolů, protože šachta má i tvar esíćka a musíte sevracet. Na cesté je pár checkpointů, ale stejně máte omezený počet životů. Hra je extrémně ktátká, sestup až na dno odhaduju tak na 2 minuty max. A proč jsem si vzpomněl? Ta hra je brutálně těžká na přenost. Občas musíte projít škvírou praktcky s pixelovou přesností. Dotyk s čímkoliv vás okmžité zabíjí. Tuhle hru jsem dohrál, až poté co jsem hacknul kód a znaje instrukce procesoru jsem zrušil odečítání životů. Ale i tak jsem byl vrácen na checkpointy mnoho set-krát, naž jsem dojel na konec. A co je na dně šachty? Nic! Doletíte na dno a vrátí vás to zase na začátek.
Vzpomene si někdo? Díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.