Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chybné zadání příkazu MX

Od: dedabrno® odpovědí: 2 změna:

Jako stařík občas provedu blbost:

Chtěl jsem na svém účtu hostovaném na xxxa.cz upravit nastavení DKIM a SPF pro gmail . To se mi sice povedlo, ale odklepl jsem i nastavení MX na gmail.com, takže cca 10 dní jsem byl bez příjmu pošty na svém účtu.Zákaznická podpora mi to vysvětlila, chybu promptně opravila.
Pochopitelně ta stará příchozí pošta se už neobjevila. Vím, že jsou v ní asi dvě zprávy, na kterých mi záleží, tak se na Vás obracím se zdvořilým dotazem a prosbou, zda se v této věci pro záchranu několika položek z období asi 10 dnů přesunutých na gmail.com dá udělat. Kontakt v češtině na podporu gmail jsem nenalezl, tak Vás prosím o případnou pomoc, resp. dostupný odkaz.
Účet u google mám : xxx @gmail.com.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

coze
hodnocení

0x
Nedá. Nevím jak jste technicky zdatný v sítích, ale MX záznam jenom říká,kam se má pošta dál směrovat. A pokud jste dal server gmail.com, tak zprávy určitě nikde nejsou doručeny. Nicméně odesílateli by měla přijít zpráva zpět s tím, že to doručené nebylo. Težko říct, jak jsou nastaveny mail servery googlu.

ddmx
hodnocení

0x
Dá . napsat odesilateli aby ti ji ještě poslal. Jelikiž příjemce (po 3ndech dnech např) obdrží ndr report (obÿč. Mail), že zprávu nebylo možno doručit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]