Nejste přihlášen/a.
Nerozumím tvrzená, proč *-Log(aritmický) záznam obrazových dat (ve videu obvykle) nepatří k nejefektivnějším. Jaké to má vysvětlení? Za to ale je nejlepší pro úpravy..Jen pro uvedení, Log-profil je mapování intenzity pixelu na digitální hodnotu přiřazuje každému 1EV stejné množství úrovní. Naopak žádné mapování (alias lineární) vyplýtvá 50% úrovní na nejsvětlejší 1 EV, 25% hodnot na EV pod tím, 12.5% na další ... až některém spodním EV doběhne kvantizace jako smrtka.
"Because log footage uses the same amount of data for every stop, it’s not the most efficient way to store an image."
- To je to,čemu nerozumím.
Proč vůbec hraje způsob mapování roli v efektivnosti? Podle mě kompresnímu algoritmu algoritmu je jedno, jaká ryze monotóoní transformace proběhl před vstupem a zkomprimuje to stejně.
Já to nevím ale kdybych měl spekulovat:
Lidské oko vnímá různé barvy a světelné úrovně s jinou intenzitou (popřípadě zařízení zobrazuje). Proto bych předpokládal že je zbytečné ukládat stejné množství úrovní pro každé EV když ty nejspodnější zas tak důležité nejsou.
Co se týče kompresního algoritmu tak pokud tomu správně rozumím pořád bude mít méně dat které musí zkomprimovat -> menší velikost.
Pak mi i dává smysl že pro úpravy je nejlepší mít všechny úrovně mapováne stejně
No mě je divné, proč nebo co způsobí , že kompresní algoritmus nemá rád monotónní přeškálování hodnoty.
Tady možná je ta záhada, já bych řekl, že právě stejné množství je nejefektivnější.. Nebo ta efektivita je možná myšlena společně s kvalitou. Nevím.
No když o tom přemýšlím, zajímalo by mě, jak toto tvrzení je myšlené vůči nějaké referenci, jestli se tím myslí lineární záznam, což jsem myslel (možná nesprávně předjímal)já ale ten by byl z principu ještě méně efektivnější= celápolovina hodnot je vyhrazené jen jednomu EV. Možná se myslel klasický gamma záznam v JPG. Nevím.
(Oko vnímá taky logaritmicky. A barvy ani nehrají roli v dotazu, předpokládám, myslím, že jde zjednodušit na problém jen jasové složky)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.