Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám takový dotaz. Mám e-mail na centrumu a odesílání zpráv funguje normálně. Ovšem do chvíle, než potřebuji odeslat zprávu s číslem bankovního konta. To mi hned přijde chybová zpráva Mailer Daemon, že e-mail nebyl odeslán. Je tam asi nějaká blokace proti spamu, nevím, ale dá se to nějak opravit/nastavit?
Já si (právě teď) zkusil odeslat z mího mailu na centru(mu) na můj mail na googlu.
Předmět: Číslo účtu
Tělo zprávy: Číslo účtu: 5***111/0100
Bez problému odešlo...
Hvězdičky jsou samozřejmě v originále číslice a číslo účtu existuje.
Zkuste číslo rozdělit číslo účtu zvlášť a kód banky. Nebo vložit mezery, či cokoliv, co změní strukturu čísla.
mého
V té zprávě od poštovního systému - tj. Mailer Daemona - je jasně napsaný důvod odmítnutí. Chce to si to přečíst !
Zrovna jsem to řešil s jednou kamoškou - taky centrum.cz a neodešla nevinné zpráva. Tedy ona byla trochu podivná - měla jen předmět a v těle mejlu nebylo nic - šlo o mejl na automat. Došla chybová zpráva, dotyčná si ji z lenosti nepřečetla a začala šílet že má špatnou adresu. A hned to začala zkoušet všude jinde. Tak jsem si to zkusil - a v té chybové hlášce kterou si ona nepřečetla bylo, že mejl je příliš krátký a je podezření na spam. A že jestli trvá na odeslání, má to potvrdit (byl tam postup a odkaz). To mi připadá velmi podobné - pokud tazatelka poslala jen to číslo, mohlo to být obdobně vyhodnocene. Pokud odmítá uvést text té chybové zprávy, tak asi není pomoci.
Ve zprávě byl i text, ne jen to číslo účtu. A příloha také nebyla. V mailu o neodeslání bylo jen toto:
This is the mail system at Centrum Holdings
Im sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. Its attached below.
For further assistance, please contact your system administrator.
If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.
The mail system
A pak ještě v příloze:
Action: failed
Status: 5.7.1
Remote-MTA: dns; hotmail-com.olc.protection.outlook.com
Diagnostic-Code: smtp; 550 5.7.1 Unfortunately, messages from [] werent sent. Please contact your Internet service provider since part of their network is on our block list (S3150). You can also refer your provider to mail.live.com/...
Chyba doručování e-mailů "5.7.1":
Tato chyba se může zobrazit, pokud:
- Nemáte oprávnění k odeslání příjemci.
- Nemáte oprávnění k odeslání do distribuční skupiny nebo podskupin.
- Nemáte oprávnění odesílat e-maily prostřednictvím e-mailového serveru, který je mezi vámi a příjemcem.
- Vaše zpráva byla přesměrována na nesprávný e-mailový server.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.