To sa na dialku neda povedat. Hlaska hovori "nemam medium na start systemu". Moze byt len prehodene poradie pre start, kvoli odidenej baterke, ktora zalohuje bios. Moze byt poskodeny pevny disk, moznosti je vela.
Takhle se mi projevilo poškození disku, par let zpět. počítač nespadnul natvrdo na zem, ale zakopnul jsem o kabel k myši a počítač se sesunul na koberec, žádná rána. Ale disk v tu chvíli pracoval, takže se asi škrábly plotny. .
To máte ještě dobrý, to se hledá dobře. Mě se poškození disku projevilo tak, že počítač odmítal nabootovat nebo bootoval dlouho. Skendiskem se ukázalo několik chybných sektorů v souboru bootlog.txt. Jinak vše v pořádku, tak jsem neprodleně koupil nový disk a ten starý na něj nakopíroval. (Tehdy v pohodě, starý disk měl 240 giga, takže tam šlo SSD stejné velikosti, zmenšila se hlučnost a zvětšila výdrž baterie, rychlost se nijak nezměnila, hdd prostě nebyl brzdou toho notebooku.)
1. Zkontrolujte v biosu pořadí bootování (notebook chce bootovat ze sítě) 2. Překontrolovat zapojení HDD ( možnost špatného spoje) 3. Test HDD 4.Nový HDD Neptal jste se už náhodou pod jiným nickem? doplněno 05.10.23 12:21:poradte.cz/...
Zkusil bych nabootoval nějaký linux. S 16 GB fleškou (nebo větší) to je otázka na půl hodiny včetně přípravy flešky. A podíval bych se, co se děje, jestli je disk vidět.
Ještě pod linuxem bych zazálohoval dostupná data (pokudbudou dostupná) a teprve pak se pustil do nějakých oprav.
Už vidím, jak si vyrábí linuxovou flashku, obzvlášť na stroji, který nedokáže nabootovat. Tohle je potřeba donést někomu, kdo tomu rozumí a kdo má nástroje k diagnostice. Počítač zjevně žije, ale co přesně je špatně, to neví ani moje křištálová koule.
Proc pises ze jsi dement,kazdekazdej nemuze umet vsechmvsech no. Tvabulohabjenproste byt u plotny a pict dorty,kolace,polivkupolivkupolivkupolivku. Ale rad bych ti fbydal za to bod.jenze tva odpoved na tvou odpoved nejde vohodnitit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.