Nejste přihlášen/a.
Ahoj, už jsem bezradná, jdu si pro radu.
Známý po mně chtěl, abych mu pomohla s chromebookem. Chtělo to nainstalovat nějaký obnovovací program, který se stáhne na flashku a potom se tento flash disk vloží do chromebooku, kde se celý ten program nějak obnoví. Postupovala jsem přesně podle kroků, které tam byly vypsané. To, že to s tím chromebookem nezabralo, je jedna věc. Ale rozdělilo mi to tu flashku, přes kterou jsem to dělala, na několik menších (viz obrázek), navíc o různých velikostech (např. jeden má 8 MB, druhý 1 GB atd.).
Je prosím nějaká možnost, jak to jako laik můžu opravit a spojit ty disky zase do jednoho?
Předem moc děkuju.
Ve správci zařízení odstraníš všechny ty části, které nechceš ( asi F až O) a pak tam uděláš jeden "disk"/oddíl přez celou flasku (a necháš ho naformátovat)
Ve windows 10 už to konečně jde. Ale jinak se tyhle věci musely dělat v linuxu (v sedmičkách, vistách ani jiných předchozích to nešlo, s fleškou odmítal správce disků pracovat jako s diskem).
Cesta ke správci disků je trochu složitější: Ovládací panely (všechny položky ovládacích panelů) > Nástroje pro správu > Správa počítače. Tam vybrat složku Úložistě / Správa disků a pak už je to jednoduché. (V linuxu to bývá přímočařejší z nabídky start > příslušenství > disky.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.