Nejste přihlášen/a.
Přátelě ,zajímá mě váš názor na značku noteboků MSI , nejedná se o herní ale o obyčejný pro běžného uživatele - mě.
Procesor Intel Core i51235U , až 4,4 GB , SSD 512 , Ram 16b GB , sdílená grafika Intel Iris Xe .
Celý název je . MSI modern 15 B 12M427CZ a stojí v datartu 12000 KČ.
A ještě jedna otázka : Zaslechl jsem že dnešní noteboky potřebují k fungování připojení na wifi a nebo hotspot a že se právě nedají bez tohoto připojení používat třeba jako sešit s Wordem a nebo si pustit třeba na cestě nějaký film. Tak to by mě také zajímalo. Díky vám za vaše odpovědi.
Přinejmenším Windows 11 home nejde bez připojení a účtu u mrkvosoftu ani rozchodit. Spustit by snad po nějakou omezenou dobu měl jít. Desítky třeba začly frfňat po 14 dnech bez internetu v tom smyslu, že jsou ohrožené (odkud, když nejsou na internetu) a podobně. (Linux zatím nic takového nepotřebuje, navíc něco jako word (jmenuje se writer) je v distribuci, neni potřeba nic doinstalovávat natož dokupovat. No ale proč si nejdřív kupovat windows a pak ho nahrazovat...) U windows bych byl opatrný prohlašovat jakékoliv zprávy za hoax, tam jsou hoaxy dneška realitou zítřka.
Jinak pokud se nechystáte na nějakou náročnější práci, tak asi vyhoví úplně cokoliv. 4,4 GHz SSD512GB a RAM 16 GB by mělo bohatě stačit. Pokud se chystáte na náročnější výpočty, tak to stačit nebude (dost záhy jsem u svého notebooku (dell vostro) dokupoval dalších 16 giga, naštěstí to byla otázka cca tisícovky; podíval bych se tedy i jaké jsou možnosti rozšíření (hlavně disků a pamětí), jednak volné sloty a jednak jestli to zvládne uživatel nebo to musí dělat servis).
Značka MSI platí za ty horší, na druhou stranu mám už možná 15 let jeden motherboard MSI a zatím drží a přitom pracuje s přestávkami v režimu 24/7. Doufám, že jsem to nezakřiknul.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.