Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umístění hlavního panelu na obrazovce nahoře W11. Jak to udělat?

Od: cokoladovavenus odpovědí: 7 změna:

Potřebuji umístnit hlavní panel s nabídkou Start nahoru na obrazovce. Mám to tak ve W10. Ve W11 jsem tuto možnost nenašla. Kde to najdu nebo jak to udělat ve W11? Potřebuji to pro mou náročnou práci na PC.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Toto jsem ve win11 neřešil, mně umístění vyhovuje, ale vzpomněl jsem si, že jsem někde viděl postup, tak jsem pohledal. Snad bude fungovat a pomůže vám fonetech.cz/...

cokoladovavenus
hodnocení

Děkuji za radu. Ale to nezvládnu, hrabat se v registrech. Už jsem jednou cosi dělala a musel se celý PC přeinstalovat.

hodnocení

3x
U Windows 11 to lze pouze přes registry a pouze na vlastní nebezpečí.
Pokud si s registry netykáte, tak existují programy, které to udělají za vás. Například ExplorerPatcher.
Ale ze zkušenosti se pozice hlavního panelu občas přesune zpět dolů, hlavně po větších aktualizacích.

hodnocení

0x
Nevím jak jedenáctky, ale vždy stačilo odemknout hlavní panel a myší přetáhnout kam libo.
Nevím, ale stejně radím. Ve Windows 11 pozice hlavního panelu uživatelsky změnit nejde.
ml1

Tak to je skvělé vylepšení. Co svět světem stojí, stačilo hlavní panel chytnout a přetáhnout (někdy bylo nutné odemknout, pokud byl zamčený, a bylo dobré ho mít zamčený). Ve windows i v linuxu. Preferuju pozici nahoře z různých důvodů.

Já jen nechápu, kdo může takový šrot kupovat. Desítky odstranily možnost měnit nastavení barev prostředí (možná už devítky nebo osmičky, bezpečně to šlo ještě v sedmičkách).

Řešením by mohla být nějaká aplikace třetí strany, která by onen hlavní panel nahradila. Dělalo se to kdysi do 3.11 a do osmiček jinak to postrádalo smysl.

Koukám a nestačím se divit. Proč to dělat jednoduše, když to jde dělat složitě. Ale mě to už může být srdečně jedno. S woknama jsem se definitivně rozešel při desítkách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]