Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zastaralý NET Framework

Od: horacio odpovědí: 21 změna:

Zdravím. Bráška si chtěl nainstalovat jednu hru, ale na začátku instalace mu to stále vyhazuje error "Microsoft.NET Framework 5 Missing. Please insstall it.". Bez toho se prostě nehneme dál. Zjistil jsem akorát podle jednoho návodu, že v počítači máme NET Framework 4.8. A na jiné stránce psali, že vyšel už NET Framework 7, tak proč se to nechce updatovat? Nebo jak mám do počítače dostat alespoň ten NET Framework 5? Přes Google jsem zkoušel hledat, jak se to dělá, ale nenašel jsem nikde smysluplnou odpověď, tak se obracím sem. Mám Windows 10. Díky za odpovědi.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

0x

když zadáš do strýčka gooooooogla net framework tak vyjednou i odkazy na stažení, např.

slunecnice.cz/...

jirib
hodnocení

0x
Pokuď ho vydal Mrkvosoft,tak stáhnout instalaci z jeho stránek nebo ze stránek výrobce hry...
dotnet.microsoft.com/...

horacio
hodnocení

Aha, díky. Zkusím to teda z té Slunečnice, z toho druhého odkazu nevím co mám přesně stáhnout.

halamus

Tak to zkus tady: dotnet.microsoft.com/...
Ze slunečnice bych nikdy nestahoval.

horacio
hodnocení

Ok zkusím. Z té Slunečnice to stejně nefunguje. I když je v nadpisu NET Framework 6 tak při instalaci to zřejmě instaluje ten 4.6 a to vyhodí error, že ten už v počítači mám.

halamus

Podíval jsem se, co za soubor se stáhhne ze Slunečnice, jmého souboru sem dal do vyhledávače a bingo, je to NET Framework 4.6.2

Takže další kamínek do sbírky, že ze Sluječnice neé

Popkud to je možné, tak stahuji od výrobce software.

horacio
hodnocení

Tak se to nainstalovalo, ale v instalaci hry to nijak nepomohlo, pořád to chce NET Framework 5.

halamus

Některé programy holt chtějí tu "svou"verzi .NET a přes to nejede vlak, nestává se to často, ale stává se to.

Tak potom tady dotnet.microsoft.com/...
Ale který soubor stáhnout, neporadím, bude to nějaký ten pro "widle"v pravém sloupci.
win 10 máte 32 bitové nebo 64 bitové?

horacio
hodnocení

Myslím že 64 bit by to měl být

111®
Dovolim se přidat. Musi být několik verzí Frameworku v PC. Nebo se starší mohou odinstalovat?

olinl
hodnocení

0x

Klasické Windows Update-Aktualizace Windows si zkoušel(je nutno mít je povolené)?

horacio
hodnocení

Jak to myslíte? Windows se mi updatuje vždy sám, takže by teoreticky mělo být vše aktuální. Proto je mi divný, že ten Framework zůstal jen 4.8

olinl

Pokud se nainstaluje nějaký nový program(hra) na Win10, tak Windowsy jak uvádíš většinou "sami" dodají potřebnou podporu(drivery/ovladače). Pokud ji nedodají, dávám sám vyhledat aktualizace(Win Update). Na stránkách vyhlédnutých her bývá kromě minimálních požadavků na Systém i přidaný popis možných problémů při instalaci či při hraní, zkus pročíst případně recenze ke hře, možná narazíš na řešení. Doufám, že vyhlédnutá hra je určena pro Windows..

horacio
hodnocení

No, asi to vzdávám. Ale je teda zvláštní, že vše co jsem našel na netu (a nainstaloval z těch odkazů) už nemělo ten přídomek Framework, vždy to bylo označeno jen jako NET 5.0, nebo to mělo přídomek Core či SDK. A i ta instalace mi přišla jiná. Když jsem instaloval ten první odkaz ze Slunečnice, po spuštění programu se to hned samo začalo instalovat (ten 4.6), ale u těch novějších už jsem musel tlačítkem instalaci potvrzovat.

hodnocení

0x
Podle internetu je poslední verze pro windows 4.8.1
dotnet.microsoft.com/...
horacio
hodnocení

Aha. Tak to teda nechápu proč to po mě chce, když je to hra z roku 2015

Kdybyste napsal jaká hra, třeba bychom na něco přišli.

hodnocení

0x

Jestli to chce core, tak to je tady

halamus

Taky si myslím. Stejný odkaz jsem tu dával všera přibližně v tuhle dobu.

A jo, toho jsem si nevšiml

yui
hodnocení

0x
Do jakéhonpočítače s jakým os?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]