Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Zapnul jsem stolní počítač WIN 10 a na monitoru se mi objevila tato hláška. Nikdy se mi to neobjevilo ještě za mnoho roků. Měl bych dotaz co to znamená? Měl bych nechat počítač zkontrolovat?
Dal jsem entr a počítač se rozeběhl jako vždy bez závad.
Děkuji za případnou odpověď a vysvětlení.
Dnes hláška stejná. Seženu baterii a vyměním.
Ta baterie je tam jen kvůli času a datumu? nebo má i jinou fumkci?
Já jen jak rychle musím naterii vyměnit. Mám obavy, že mi se nerozeběhne počítač bez vybité baterie - je to možné?
Děkuji
Na 99% je vybitá knoflíková baterie CR2032. Projevem je, že se anuluje čas/datum, po zapnutí se musí pokaždé znovu nastavit. Zručný si koupí (asi 30 Kč) a během 10 minut vymění na základní desce/matherboardu.
Jestli ano, tak když oddělám kryt tak tu baterku tam hned někde uvidím nebo je v nějakém krytu? Zvládnu ji vyměnit sám?
Knoflíková baterie je hned vidět, snadno se mění (jako v malé kuchyňské váze například). Pokud se rychle mění, tak do 1 minutu, čas většinou zůstává. Ale není problém čas znovu nastavit, třeba ve Windows či distro-Linux.
Možná jste si vynulování času nevšimnul, bo správný čas po určité době nastavil operační systém z ntp serveru.
Baterky CR2032 prodává i LIDL, bývají v krabici namíchané s jinými CR20xx, CR2032 jsou nejběžnější, jsou nejvíce na odbyt a proto jich je v krabici nejméně, jednou jsem takhle uspěl až u třetí pokladny. Lídlácké knoflíkovky jsou poměrně obtížně dostat z obalu, bez nůžek se mi to nepodařilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.