Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypadává wi-fi adaptér při připojení externího disku

Od: cletus odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

vlastním stolní PC a na internet jsem připojený přes WiFi adaptér Tenda U6. Když však připojím do druhého USB portu externí harddisk, tak v ten moment WiFi připojení vypadne a opět naběhne až když externí harddisk vyndám.

Nejedná se sice o velký problém, harddisk připojuji k PC pouze párkrát týdně na pár minut, ale i tak by se mi celkem hodilo tento problém nějak vyřešit. Je tedy možné používat harddisk a WiFi adaptér současně? Pokud ano, tak jak těm výpadkům zamezím?

Děkuji za případné rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pořídit USB hub z vlastim napájením.
Tohle vypadá že nestíhá USB napájet obě zařízení najednou
cletus
hodnocení

Právě tomu se celkem divím, často jsem připojoval v minulosti do PC třeba 2 harddisky najednou a vše fungovalo, ale když je v PC zastrečný WiFi adaptér a poté je zapojen i harddisk, tak se WiFi odmlčí. Mám 5 let starý počítat HAL3000 a myslím, že ten by neměl mít problém utáhnout 2 zařízení současně.

No,ono je možné že odchází PC zdroj
5V větev. A do jiného USB jste nezkoušel
cletus
hodnocení

Počítač zatím šlape perfektně, tak snad zdroj neodchází, jinak zkoušel jsem zapojit Adaptér i Harddisk naopak, ale výsledek je bohužel stejný.

Ne naopak, ale do jiného USB.
Snad tento PC má více USB portu?
cletus
hodnocení

Má ještě zezadu další USB porty, kde mám zapojenou myš, klávesnici a mikrofon. Zkusil jsem to zapojit teď i tam, bohužel výsledek je stejný.

hodnocení

0x
A v jiném počítači, na zkoušku?
doplněno 18.09.23 14:00: A co s jiným externím harddiskem?

hodnocení

0x

Problem s napajanim, disk ma velky odber, reaguju vratne poistky alebo prudove ochrany a napatie padne, co vypne wifi.

hodnocení

0x
Zkuste jedno z těch zařízení zapojit do nějakého jiného USB z druhé strany PC.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]