Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupil jsem tiskárnu a nevypadl z krabice žádný kabel

Od: fermi odpovědí: 18 změna:
I. Dokonce ani napájecí kabel k elektrice, je to normální?
A konektor USB je přelepený samolepkou…
Na krabici je spousta textu, že se mám zaregistrovat že mám mobilně frintová atd, že si mám kupovat originální tonery co vytisknout 950 stránek, že se mám někde zaregistrovat, ale o tom, co je obsahem balení ani slovo! V prodejně mi nabízeli akorát ať si dokoupím nějakou rozšířenou záruku!
M140we
II. Můžete mi někdo říct, jaký nejlev. konvertor 12 V DC / 230 V AC, aby to běhalo z 12V?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
1) usb kabel se nedodávál snad nikdy, myslet je... ;)
2) ano i laserové tiskárny lze provozovat z měniče 12V na 230V, ale rozhodně několik set W. Největší problém je zapnutí a tím začne nahřívat. Pod 800W bych nešel. Se koukni sám jaký má psaný příkon.

tj
hodnocení

0x
Nikdo vám tu na takový dotaz nemůže pořádně odpovědět.
1) Typ tiskárny (výrobce+označení typu)
2) Je zvláštní, že chybí napájecí kabel, ale většinou se jedná o standardní dvoužilový do zásuvky a ne 12V, resp. s vlastním trafíčkem, jak píšete.
fermi
hodnocení

I. model jsem uvedl, a nejedná se o klasickou osmičku, jedná se o 3P konektor (IEC? Nevím jméno), jaký se dává 40 let k počítačům a tiskárnám, ale tohle je poprvé, kde v balení nebyl, naštěstí jich mám v garáži asi tak tucet…
Kabel k počítači, nyní USB A na USB B, tak ten se nedával před 20 lety standardně, já se divím, že se nedává ani dnes, myslel jsem, že se v mezidobí dávat začal, ale co hůř, že na prodejně mi ho nedoporučili, spíše cpou prodlouženou záruku!
II. to je otázka na něco zcela jiného! Mým finálním cílem je provozovat tiskárnu z 12 V systému ! Chápete? problém je, že na štítku má uvedeno 220-240 50/60 2,7 A (A já mám invertor 150 W zn. APC)
-Pro zajímavost, prozradíš mi někdo, kde se provozuje 230 V 60 Hz?
fermi
hodnocení

Pro jistotu znovu model: M140we
fermi
hodnocení

Výrobce: Hewlett Packard, koupeno v Datart za 1500 Kč
tj
Pardon, nevšiml jsem si.
Obsah balení
(propojovací kabel USB NENÍ součástí balení), napájecí kabel, příručka / instalační leták, startovací balení náplní, tiskárna
Pokud něco z toho chybí, hodit na hlavu (reklamovat :) )
fermi
hodnocení

Tak jsem …, Kabel jsem di dal do jiného hrníčku, tedy kabel napájecí tam byl od výrobce. mám už v kanceláři tolik krámu, že jsem to přehlédl
Otázka II. trvá.
Provozuje někdo laserovou tiskárnu na invertoru z 12 V?Asi ne co?

Občas na invertoru provozuji Epsonku jehličkovku, když tisknu diag z auta v terénu.

Není důvod, proč by to nešlo z laserovou. Záleží na ivertoru kolik dá.

V nových sítích v USA se již instaluje už i 240V a protože je to z jednoho trafa tak je to 60Hz..

Myslím, že spínaným zdrojům v tiskárnách nijak 50 nebo 60Hz nevadí. Stejně to usměrní.

111®
hodnocení

0x
Myslim ze amerika ma 60Hz síť. Ale to nicemu nevadí kdyz my mame 59Hz. Opacne by to vadit mohlo.
tim

Usa má 120V / 60 Hz a ne 230 V pokud vím.

Proto většina výrobků elektronických, ne tepelných ( což laserová tiskárna nejspíš je vysocepřikonný výrobek) má dovolené napětí univerzální 100-240V 50/60Hz.

vibe2*

Rozvodná síť v USA je mimořádně komplikovaná, nicméně mají zásuvky 120 V i 240 V (2x 120 V s vyvedeným středem)

hodnocení

0x

Jenom jedna připomínka, v recenzích se píše, že tiskárna potřebuje připojení k internetu jak pro instalaci, tak pro provoz (nevím, jestli to tak skutečně je). Budete mít tam, kde ji budete provozovat z 12 V WiFi připojenou k internetu?

Trošku může být problém i s tím zdrojem, protože uvádějí průměrnou spotřebu při tisku 360 W, ale nevíme, kam ta spořeba může narůst krátkodobě.

nickys

Internet to potřebuje jenom při prvotní instalaci, registrace u HP. Pro provoz jenom pokud by používal nějaký ten jejich "webprint". Pokud tiskne normálně přes USB na PC nebo přes WiFi z telefonu, tak už to internet nepotřebuje.

halamus

V návodu se píše tohle:

V průběhu instalace musíte připojit tiskárnu k internetu pomocí podporovaného síťového připojení. Jakmile
je nastavení dokončeno, můžete tisknout i pomocí kabelu USB, avšak tiskárna musí stále zůstat připojená k
internetu.

Vlastní zkušenost nemám.

Vhodná je pro chromebook-y (cloudové počítače), tablety a případně mobily, ne pro běžné počítače/laptopy. Tedy je určená pro zařízení zaměřená pro trvalé propojení a práci na Internetu.

vibe2*
hodnocení

0x

Je to tahle?

HP LaserJet M140we All-in-OneHP Instant Ink Ready, HP+

alza.cz/...

Balení obsahuje: Dokumentace, Napájecí kabel, Startovací toner

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]