(Prosím o porozumění píši poprve) Zdravím, mám problém. Zhruba pred 3 lety jsem si z bazaru přivezl počítač (skříň) a on se pořád porouchává a vypíná. Nejčastěji to je náhlé žluté rozsvícení obrazovky za doprovodu skřípavého zvuku. ( zvuk se sekne a posledních pár sekund se opakují) a poté už pomůže jedině restart pc. A pak to zase funguje dokud se to zase nerozbije Občas se to střídá s bluescreen of dead. Kde skáče chyba : "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA" Nejčastěji se to děje u nejnáročnějších her (do 5min) ale nezvládá to vydržet hodinu u čehokoli mnohokrát se to vyplo při sledování filmů. Zkoušeli jsme tovární nastavení, grafické ovladače jsme měnili mnohokrát a OS je prý také aktuální Bral jsem to k pár IT, kde někdo myslel že je to chlazením (výměna obou chladících past a koupě 3 větráků + nový větrák procesoru) jiný si myslel že to bude zdrojem (původně evolveo fx550+80bronze teď evolveo G650+80gold) to také nepomohlo, teď se to vypínání opakuje častěji. V pc mám: Procesor : AMD Ryzen 5 2600 six-core Ram: 2x 16GB značky AEGIS Zdroj: Evolveo G650 +80gold GPU: Radeon RX 580 Series Deska: MSI B450M-A PRO MAX Ventilátory : CPU- Fera5 a 3x p12PWM od Arctic Vše narvané v bedně Zalvan S2 Prosím o radu, co by v tom mohli být špatně. Mám i fotky chyb. Předem děkuji
Většinou se vypíše po výpadku chybový kód. Tohle může být závada i na zákl. desce či graf. kartě. Pokud máš k dispozici jinou dedikovanou grafickou kartu, tak ji zaměň za nynější. Pokud se to stane znovu, tak pokračovat vylučovací metodou. Už toho moc nezbývá-tj. zákl. deska, RAM(malé procento) nebo načaté HDD/SSD. Osobně bych zkontroloval všechny osazené sloty/konektory, jestli v nich není nečistota a nalisování vodičů v konektorech. Tipuju to na dedikovanou Grafickou kartu..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.