Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde spustit notebook

Od: boban® odpovědí: 13 změna:
Lenovo Idea Pad 5
Zapnu, točí se větrák, obrazovka zcela tmavá(vůbec nesvítí) a svítí Caps lock
Vyjmuti SSD disku to neovlivní.
Pokud vypojim akumulátor, je ještě někde záloha knoflikovoiu baterií, pokud bych odpojil oba zdroje, resetne se to?
Na boku počítače je dírka pro špendlík, na obnovu do továrního nastavení, ale bojím se že přijdu o data.
Po záruce je 4mesice
Nějaký typy?
Dík

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Když máš vyndanej disk, tak v jiném kompu zazálohovat vše co potřebuješ a pak zkus tovární nastavení.

Nebo to odnes někomu, kdo ví co a jak.

hodnocení

3x

K té dírce pro špendlík - já teda, když jsem měl v ruce noťas Lenovo ( typ už nevím), tak pokud se při zapnutí zmáčkl špendlíkem (třeba) spinač v tomto otvoru, tak se dostalo do BIOSu. Vymazat data- to určitě teda ne.

k2

Co jsem zazil u Lenova ja, tak "dirkou" se nelezlo do BIOSu, ale spoustel jakysi recovery mode/recovery oddil. Jestli to umi "jen" opravit nebo maze data nevim.

Že to nevymaže data, na to bych nevsadil ani zlámanou grešli.

Tak abyste mi chlapi věřili michalzobec.cz/...

Možná je o tom někde víc, nehledal jsem, já to nepotřebuji...

No a pokud máš vytažený ssd, tak o jaká data se teda bojíš?

hodnocení

3x

Podívej se na RAMku, pokud to jde. Vyndat, zandat, popř. vyzkoušet jinou.

hodnocení

Zkusím, dík. Obrazovka ani ťuk, vůbec se ne rozsvítí. Grafika, procesor... Možná z toho něco
Bohužel RAM je napevno napajana na desku

hodnocení

Noutbuk se sám neustále zapíná a vypíná, zahřívá se, chladí se

lexa
hodnocení

0x
Zkusil bych připojit externí monitor, jestli ti neodešlo třeba podsvícení, nebo někdy pomohlo ztlumit a zesílit jas(ale spíš ne) Taky to může být rozbité čidlo, které snímá jestli je notebook otevřený nebo zavřený. A nebo ti prostě odešla grafika.
Možná bych se zkusil podívat na tu rámku jak jsou kontakty, jestli tam není rez.
A jak to vůbec začalo dělat? Nespadl ti, nebo nevylil si na něj něco?
Jinak příčin může být mnoho. Mně třeba jednou do notebooku vlezl mravenec a vyzkratoval mi základní desku, tak člověk nikdy neví :D
hodnocení

Lexa
Přestal jít sám od sebe. Vrátil jsem se ke stolku a obrazovka tmavá, předtím byl zapnutý. Ale je fakt, že počítač jednou za dva dny spadnul sám od sebe(objevila se modrá obrazovka s nějakým errorem) a musel se restartovat, takže už to možná bylo na houby a měl jsem to reklamovat hned. Nebo mít podezření ze to takhle dopadne.
Myslím, že podsvícení jen neodeslo, protože takhle stále svítí Caps Lock, asi to signalizuje nějaký druh poruchy, nevím.
Tipuju grafiku (integrovaná) možná cpu...
lexa
Tak je jasno, je to tím pádem. Jelikož tvůj notebook(krom větráku) nemá mechanické součástky které by ovlivnili chod, tak ten pád musel být opravdu fatální, když ti to hodilo modrou smrt(tohle se většinou neděje(u HDD jo, ale ne u SSD)) Mohlo se na základní desce cokoli uvolnit/prasknout. Tím pádem, nemáme šanci přijít na příčinu.
hodnocení

Lexa
Ne spadnul jako spadnul
Měl jsem napsat že mi počítač už předtím občas zamrznul, objevila se obrazovkaa(modrá) s nápisem nějakých erorru a samo se to restartovalo a v pohodě zase všechno chodilo.
A včera jsem na chvíli odešel a když jsem přišel, tak už byl počítač seknutej, tmavá obrazovka a neustále svítící Caps lock, který svítí i teď, ale nic nenabehne.
S tím mravencem jsi mě rozesmál :D
Je tam integrovaná grafika i RAM(oboje zapájeno)
SSD jsem už vyndal raději, bez SSD to taky nenabehne.
Počítač mi za tu dobu co ho mam(27mesiceu) ani jednou nespadnul.
Ale často jsem ho vybil až na 5% a možná i včera byl na hraně vybití. Že by se to mohlo pokazit tímhle? Teď je akumulátor nabitej, ale furt nestartuje.
Dík za zajem

lexo, jak by mohl notebook sám od sebe, jak tazatel tvrdí, spadnout ze stolu na zem? Pokud jej neměl položený na vrcholku domku z karet?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]