Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,sem laik.Podle vyhledávani na google je prý nejlepši prohliže Edge.V servisu sem se ptal,a pán my řěkl že né.Prý je to Mozila.Mužete my prosím poradit?.
Máte pravdu. Napsal jsem to nepřesně.
Ve Windows ve výchozím stavu je výchozí prohlížeč Edge. A takhle to nechávám.
Pokud chci jiný, spustím jiný, ale Edge nechávám výchozí - zdá se mi nejrychlejší.
Ještě to upřesním:
Ono záleží na nastavení blokátoru reklam a ostatního svinstva. Dobrým testem jsou třeba novinky.cz
Ve výchozím Edge neblokuji téměř nic - novinky zobrazí vše. Ve Vivaldi mám střední blokování - a něco se nezobrazuje ...
Firefox je nevhodný, protože ve výchozím nastavení neobsahuje vyhledávač Duck, ale Google.
Změna vyhledávače je otázkou okamžiku, to udělá člověk při prvním spuštění (teda aspoň ve firefoxu, edge neznám).
Mimochodem firefox v některých distribucích linuxu má taky Bing jako výchozí, což vůbec nechápu, právě proto jak je to divné jsem si to zapamatoval.
Vyzkoušejte, uvidíte. Edge je podle mě na nic. Říkalo se žertem, že je to utilita pro stažení prohlížeče. Když jsem to ale předloni na novém notebooku zkusil, nefungovalo ani toto, furt se ukazovaly nějaké trapné obrazovky ("než začneme" a pod.). Tak jsem vzal flešku, instalačku firefoxu pro windows jsem stáhnul na sousedním počítači s linuxem a od té doby používám firefox víceméně bez problémů. ale už se taky z toho stává bloatware.
Dobré bylo safari (nefungovalo v něm spousta naschválů tvůrců webů), ale to už pro windows dávno neexistuje. Opera bývala kdysi taky dobrá, ale teď je to stejné chromium jako chrome, tak je otázka, jestli to má cenu. Midori je už léta mrtvý, to byl velmi nenáročný prohlížeč.
Edge jsem několikrát zkusil na různých počítačích (jsou místa, kde si nevyberu), a přišlo mi to jako děsná tragedie.
Kdysi mi někdo doporučoval palemoon, jako nenáročný prohlížeč, ve kterém toho většina funguje, ale zatím jsem to ještě nezkusil.
Prohlížet PDF umí Microsoft EDGE i Mozilla Firefox.
Udělal bych to jednoduše, EDGE bude předinstalovaný, zkusil bych používat EDGE. Pokud EDGE nedude vyhovovat, nainstaloval byxh Firefox, se kterým už máte zkušenosti.
Nedalo mi to, ale napsat Mozila s jedním l, to je mazec, navíc Mozilla je, sice s notnou dávkou zjednodušení "firma", její nejznámější produkt je prohlížeč Firefox.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.