Nejste přihlášen/a.
2 verze existují stále, ta bezplatná nyní není veřejně přístupná. Není zač.
K této chvíli již stáhlo 5 místních uživatelů, otázkou je, zda je mezi nimi i pan tazatel co se týká použití VLC, to je sice pěkné, ale někteří z nás také stříhají v DaVinci Resolve a tam, nemáte-li H265 - který může lézt z videokamery, jste nahraní...
Ona pod linuxem bude podobná situace. A taky má smysl přesvědčit ho k používání VLC. Nikdy jsem to podle kodeků nezkoumal, ale když se otevře systémový přehrávač, tak něco přehraje, něco ne (nehledal jsem v tom systém, ale jistě to bude s kodeky souviset). A když ne, tak pomůže právě VLC.
Co si pamatuju, tak instalace kodeků do windows (přičemž slovem kodek myslím sadu spliterů a filtrů) byla vždy určitá věda, protože se tím dal systém lehce zbořit. Takže se do toho nepouštím, pokud nemusím (naposledy jsem to dělal v XP, tehdy jsem ffdshow nebo jak se to jmenovalo zprovoznil podle nějaké kuchařky a k mému údivu to šlo, programy jako winamp si dokázaly kodek zavolat, a možná to jde dodnes (ten počítač už dávno na přehrávání videí nikdo nepoužívá)). Nepochybuju, že i v současných systémech (windows i linux) to bude stejná věda. Že přehraju h264 a h265 to vím, protože to jsou záběry z kamery a nahrávky z televize, které jsem už vícekrát na počítači pouštěl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.