Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nemohu se dostat na web, protože mi to hlásí, že "Vaše připojení není bezpečné". Prý není platný certifikát. Nezajímá mne to, web navštěvuji pravidelně, znám ho, je bezpečný a potřebuji tam. Dříve tam byla možnost pokračovat na web i tak. Teď tam není.
Jak se na web dostanu?
Děkuji
M. Hodek
5x
@pepa678 = Souhlas.
1. Stránky v prohlížečích lze dát do vyjímek a na stránky se dostanete. Ale...![]()
2.? A jak víte bez odborného přístupu/znalosti, že nemáte podstrčenou falešnou stránku třeba banky? Stránka se může tvářit jako pravá. Proto jsou zavedené certifikáty.
3. Zpravidla, jak výše uvedeno, provozovatel stránek si neprodloužil platnost certifikátu.
Ano, je problém s certifikátem konkrétní stránky, u mne problém není.
Já ten dotaz trochu upřesním: trochu mne štve, že ze mne google dělá pitomce a rozhoduje za mne, kam mohu a kam nemohu. Tj. jak tuhle informaci obecně (ne jen v tomto konkrétním případě) obejít, a web zobrazit i přes to, že je tam tento problém. Jistě, za nějakou dobu certifikát aktualizují (asi bude jen propadlý), ale já tam potřebuji teď.
Díky.
0x
Odkdky se objevuje chyba s certifkíkátem? Pravidelně
?
Dám příklad: občas nahodile se mi ukazuje u webu wordle.cz že certifikát je prošlý. Je to protě náhoda. (Možná to souvisí s www. a bez.www)
PS: hint, zkus taky se rozkoukat, jestli web má http a https verzi a zda se liší. případně zda přesměrují.
a ideálně jsem hodď výpis příkazu
4033 mV 218mA U: 4921 mV 460 mA 65% ~ $ openssl s_client -connect "domenajenom.cz:443" -ign_eof -tls1_2 -4 -crlf
Děje se to i v jiný časm z jiného připojení a zjiného PC/os+seoftweru?
Skuteřně může jít o nebezpečí, pokud byste chodil na stránku banky, pak tohle je přesně to kvůli certifikáty jsou
PRaktická rada: pokud na stránce nezadáváte důležitá data nebo naopak nečerpáte, pak by provás případné podvržený obsah neudělal moc ško-dy.
Pánové všem děkuji za odpověď, už to nepotřebuji, radu jak na konkrétní problém ve VBA jsem našel jinde, jedna web už je přístupný.
Ale neodpustím si drobou poznámku: Z některých odpovědí trochu cítím, že odpovídající automaticky předpokládá, že odpovídá blbci. Možná by stálo za to se od těchto předsudků oprostit a odpovídat skutečně jen na to, na co se tazatel ptá.
Např. opravdu nevím, jak bych se dostal na podvrženou stránku z odkazu, který mám v prohlížeči. A správnost adresy je první věc, kterou ověřím...
Díky a pěkný den
Podvržená strána (ač uložená), jedna z mnoha možností: Majitel nezaplatil/neprodloužil registraci domény, následně uvolněná (typicky probíhalo při přechodu z http na htttps) a jste na stejné adrese s jiným obsahem (prohlížeč akceptuje - doplní "s").
Často prohlížeče se snaží jakkoliv připojit a přeadresovávají na podobné adresy (osobně tuto funkci nesnáším) třeba z www.klokan.eu na www.kl0kan.eu.
A že to funguje, dokazují zoufalé nářky v diskusích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.