Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaše připojení není bezpečné

Od: trkonmkiheda® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

nemohu se dostat na web, protože mi to hlásí, že "Vaše připojení není bezpečné". Prý není platný certifikát. Nezajímá mne to, web navštěvuji pravidelně, znám ho, je bezpečný a potřebuji tam. Dříve tam byla možnost pokračovat na web i tak. Teď tam není.

Jak se na web dostanu?

Děkuji

M. Hodek

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Zdravím, web mohl mít certifikát SSL, kterému vypršela jeho platnost. Většinou v horní části chybového okna můžete zjistit do kdy daný web certifikát má platný. V tomto případě lze zjistit na, které straně je chyba. Jediné co můžete udělat na Vaši straně je aktualizovat prohlížeč, smazat cookies, vymazat mezipamět prohlížeče případně vyzkoušet jiný prohlížeč. A možná by nebylo od věci třeba zmínit o jaký web se jedná.

@pepa678 = Souhlas.

1. Stránky v prohlížečích lze dát do vyjímek a na stránky se dostanete. Ale...*cert*

2.? A jak víte bez odborného přístupu/znalosti, že nemáte podstrčenou falešnou stránku třeba banky? Stránka se může tvářit jako pravá. Proto jsou zavedené certifikáty.

3. Zpravidla, jak výše uvedeno, provozovatel stránek si neprodloužil platnost certifikátu.

007cz
hodnocení

0x
Pravděpodobně na vašem PC nemáte aktuální čas a datum.
k2

To by mu blbnuly vsechny stranky. Toto spis bude opravdu problem s certifikatem nejake konkretni stranky.

hodnocení

Ano, je problém s certifikátem konkrétní stránky, u mne problém není.
Já ten dotaz trochu upřesním: trochu mne štve, že ze mne google dělá pitomce a rozhoduje za mne, kam mohu a kam nemohu. Tj. jak tuhle informaci obecně (ne jen v tomto konkrétním případě) obejít, a web zobrazit i přes to, že je tam tento problém. Jistě, za nějakou dobu certifikát aktualizují (asi bude jen propadlý), ale já tam potřebuji teď.
Díky.

asdas

To není google kdo to rozhoduje. Myslím že prohlížeč samotný. Ale nemusí to být prohlížečem. Nenapsal jste jaký máte operační systém. Odhaduji vás na starší verzi Windows.

hodnocení

Windows 10, všechny aktualizace nainstalovány.

vibe2*
hodnocení

0x

Podívejte se na detail certifikátu.

Pokud má certifikát jen prošlé datum a jde o správnou adresu, můžete dát stránku do výjimek.

hodnocení

0x
Mno... Důvodů může byt vice. Pokud na stranku chodíte pravidelně, víte od koho je certifikát (certificate chain)? Je stejný? Má jen certifikát stránky prošlé datum?
Odkdky se objevuje chyba s certifkíkátem? Pravidelně
?
Dám příklad: občas nahodile se mi ukazuje u webu wordle.cz že certifikát je prošlý. Je to protě náhoda. (Možná to souvisí s www. a bez.www)
PS: hint, zkus taky se rozkoukat, jestli web má http a https verzi a zda se liší. případně zda přesměrují.
a ideálně jsem hodď výpis příkazu
4033 mV 218mA U: 4921 mV 460 mA 65% ~ $ openssl s_client -connect "domenajenom.cz:443" -ign_eof -tls1_2 -4 -crlf
Děje se to i v jiný časm z jiného připojení a zjiného PC/os+seoftweru?
Skuteřně může jít o nebezpečí, pokud byste chodil na stránku banky, pak tohle je přesně to kvůli certifikáty jsou
PRaktická rada: pokud na stránce nezadáváte důležitá data nebo naopak nečerpáte, pak by provás případné podvržený obsah neudělal moc ško-dy.

hodnocení

Pánové všem děkuji za odpověď, už to nepotřebuji, radu jak na konkrétní problém ve VBA jsem našel jinde, jedna web už je přístupný.
Ale neodpustím si drobou poznámku: Z některých odpovědí trochu cítím, že odpovídající automaticky předpokládá, že odpovídá blbci. Možná by stálo za to se od těchto předsudků oprostit a odpovídat skutečně jen na to, na co se tazatel ptá.
Např. opravdu nevím, jak bych se dostal na podvrženou stránku z odkazu, který mám v prohlížeči. A správnost adresy je první věc, kterou ověřím...
Díky a pěkný den

i

Škoda,že Ti nemůžu dát sto bodů.Napsal jsi to jasně a výstižně *palec*

Podvržená strána (ač uložená), jedna z mnoha možností: Majitel nezaplatil/neprodloužil registraci domény, následně uvolněná (typicky probíhalo při přechodu z http na htttps) a jste na stejné adrese s jiným obsahem (prohlížeč akceptuje - doplní "s").

Často prohlížeče se snaží jakkoliv připojit a přeadresovávají na podobné adresy (osobně tuto funkci nesnáším) třeba z www.klokan.eu na www.kl0kan.eu.

A že to funguje, dokazují zoufalé nářky v diskusích.

K 4.9.2023 - Změnil se vlastní/... a poskytovaný obsah už není vhodný ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]