Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Inkoust do tiskárny

Od: pardal® odpovědí: 4 změna:

Zdravím všechny kteří by se mnou mohli dát nějakou osvětu k danému tématu. Vlastním tiskárnu Canon. Protože si kazety plním sám a použil jsem i inkoust od výrobce HP nezaregistroval jsem při tisku žádný problém. Nyní inkoust došel tak jsem použil průmyslový inkoust s kterým jsem již v tiskárně moc neuspěl. Tisk proběhl pouze z kazet kde se ještě nacházel zbytek inkoustu od HP ale z kazet kde byl tento inkoust již tisková hlava zřejmě kvůli složení nebo hustotě nepropustila. Jde o inkoust několikanásobně dražší než ten originál do těchto tiskáren ale přesto si s ním tiskárna nerozumí. Zajímal by mne názor zda jste někdo tento experiment taky neabsolvovali a zda by stačilo nějak inkoust upravit nebo naředit něčím vhodným. Tiskárna je taková experimentální takže nemám obavy z nějakého velkého neúspěchu který by mohl vést k destrukci tiskárny. Děkuji za každou radu.

Inkoust do tiskárny
Inkoust do tiskárny #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám tiskárnu Epson a taková šílenost by mne ani nenapadla. Inkoust stojí pár desetikorun a vydrží tisíce stránek, pokud bych zničil hlavy tak by to bylo několik tisíc za novou tiskárnu.

hodnocení

Popisuji jasně že jde o experiment, funkční tiskárnu s drobnou závadou jsem koupil za stovku nikoliv za několik tisíc korun není třeba hned kupovat novou a dělat tady z toho bubáka. Jinak inkoust určitě nestojí pár desetikorun a pokud ano rád uvítám odkaz na toho kdo jej za pár desetikorun prodává. Dříve se dala láhev 1 litru za 700 kč zakoupit, dneska už nikoliv. Potřebuji tady komunikovat s lidmi co něco dokážou změnit a ne moralizovat, to vše co píšete jsem si vědom a proto taky píšu že mi na této pokusné tiskárně nezáleží. Mám jich více. Výrobci také píší nepoužívejte inkoust jiných výrobců jinak poškodíte hlavy jenom proto aby prodali ten svůj protože tímto spotřebním materiálem doplacíte na dotované tiskárny a přitom tisknu na Canonu s inkoustem od HP a nikdy nebyl žádný problém a žádné hlavy se nezničili. Pokud jste žádný technický názor neměli zbytečně jste na mou otázku reagovali.

kare
hodnocení

0x
Pokud jde o klasickou černou používám razítkovou barvu. Barevně netisknu. *smich*
Naředit to něčím půjde. Když mi jeden čas netiskla neoriginální cartridge pomohlo dát do ní trochu isopropylalkoholu. Teď do ní dávám razítkovou barvu a je klid.
hodnocení

Razitkovou barvu jsem použil ale tryskami neprošla, šlo ale o starou lahvičku z dob bolševiků tak je možné že podle dřívějších technologií byla větší hustoty nebo stářím nějakým způsobem sedimentovala a proto způsobila nečekaný problém. Ten isopropylalkohol je to co jsem asi tušil že by se to touto chemií mohlo ředit. Díky za připomenutí, zkusím obstarat a vyzkouším. Mě stačí taky černobílý tisk na formuláře takže si s barvami žádnou starost nedělám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]