Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Speciální Hub

Od: sedlacekjiri odpovědí: 4 změna:
Zdravím, předem se omlouvám pokud je to co napíši blbost a nelze to provést.
Mám doma svůj osobní stolní počítač. Poté mám ještě pracovní notebook.
Existuje nějaký Hub/dock který bych zapojil: Stolní PC - HUB - Periferie. Stolní PC by fungoval normálně, když bych vypnul Stolní PC a připojil Hub skrze Usb C k pracovnímu notebooku tak bych bez jakéhokoli přepojování měl k ntb připojenou klavesnici, myš a monitory.
Lze toto provést nebo je to nemožné?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

0x

Samozřejmě. Takhle funguje dokovací stanice. Dnes se dokiny připojují přes USB 3 a je jedno, jestli je kabel s konektorem A nebo C, zřídka D, prostě když se ten kabel vedoucí k dokině zapojí do počítače, bude vše, co je k dokině pripojené fungovat. Problém může nastat u levných a nebo starších počítačů, USB konektor musí totiž všechny periferie podporovat. Hlavně s monitory může být problém.

sedlacekjiri
hodnocení

No já v práci mám právě Hub do kterého jsou zapojeny všechny periferie, přijdu, pichnu Ccko do ntb a pracuji ale nevím jestli když doma odpojim ntb a zapnu Stolní PC tak jestli vše bude fungovat s PC. Mohu dostat tedy typ na konkrétní Dok co pořídit? Mám 2 monitory hdmi, myš a klávesnice
kmet

Hlavní je, aby podporovali ty počítače thunderbolt 3 nebo 4, pak bude připojení dvou monitorů s běžným rozlišením možné. Taky je potřeba aby ta dokina měla dva výstupy na monitor. Protože se jedná o standard(y), na konkrétním výrobci dokiny a typu nezáleží.

sedlacekjiri
hodnocení

Ntb má Thunderbolt 4 ale s tím stolním to nevím nevím, to je 10 let starý PC...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]