Koupil jsem novy delsi telefonni kabel k routeru a nechce se propojit,aby sel internet.kdyz vratim puvodni,vse se propoji a internet funguje.zkousel jsem 3 nove kabely a stale nic(3m,10m) Dekuji za radu Na info lince mi rekli,ze jakykoliv kabel rj11 by mel jit a ono nic.
Asi jsou ty kabely zapojeny různě. S multimetrem se dá zkontrolovat origo kabel s těmi novými pin po pinu. Nebo zvaž, jestli si pro takové případy nepořídíš tester kabelů. Já mám vi.aliexpress.com/... a když je problém, tak s ním vždy začínám.
Jsem v praci,ju spatne jsem to napsal,telefonni kabel s koncovkama RJ11,v obchode jsem mel i kabel a k cemu potrebuji,bohuzel,druhy kabel mam pujceny a i mereny zda je v poradku,taktez se nenacte v routeru,kontrolka pro pripojeni kabelu jen parkrat problikne a nic,kdyz dam puvodni,je vse v poradku- zustane kontrolka svitit a rozsviti se i kontrolka ze je internet k dispozici
ixko
A kdyz jsem volal na vodafon s problemem,ze nevim co dal,zda by mi s tim pomohl technik jejich ,tak mi rekli,ze technik na premisteni a zapojeni kabelu nejezdi a nez sem je poslal tam kde slunce nesviti,tak zavesili.Tak jim tam zavolam znova a at se staraj. A jinak diky za rady vsem.
To chce foto když potrebuje radu laik. Jinak RJ11 má 6.drážek a osazeny byvaji prostredni dvě, ty jsou důležité. Muze být osazeny i 4 nebo vsech 6,ale funkční pro telefon jsou prostřední dvě, obvykle rudá a černá.
vibe2*
jestli by to šlo - foto původního kabelu , (zadní) stěny routeru s konektory, kam byl kabel připojen a místa odkud se připojuje ..
ixko
Tak vyreseno,merenim kabely zakoupene bud byli v poradku ale nesly,tak privezl dalsi a jiz funkcni,takze problem byl v novych zakoupenych kabelech,ze byli i prehozene dratky ci merenim ok ale nesel,hlavne ze se problem vyresill a ja mohl router premistit.dekuji vsem za radu a pomoc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.