Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet v zahraničí

Od: tomofczech* odpovědí: 4 změna:

Prosim potřebuji poradit . Za měsic letim do Francie a potřebuji internet ,ale nebudu na stalem mistě takže potřebuji takovy jako je třeba od t-mobil u nas . předpokladam že to bude poměrně drahe ale boužel ho potřebuji. Nevím asi mi nikdo neporadi zrovna s Francii ale jestly někdo nevi kolik to vlastně stoji u nas a co člověk ktomu potřebuje a kolik to stoji vzahraničí třeba i jinde než ve Francii .Ono se to da podle toho porovnat. A ještě potřebuji poradit jestly se takova služba da předplatit jako dobijeni kreditu do mobilnich telefonu , protože v jinem připadě to asi nepujde jak nejsem francouz. Dik za jakoukoliv radu nebot už 14 dnu hledam přes google něco ,ale je to těžke jak neumim pořadně Fr.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

3x

proč francouzsky a proč 14 dnů hledání?

Co třeba hned první odkaz co google nabídne free-hotspot.groopli.com/...

Ve Francii 1801 free hotspotů. A mám to zadarmo :) Nebo se vážně potřebuješ připojit i uprostřed lesa?

doplněno 02.04.09 23:32:

ve skutečnosti jich bude víc, třeba v našem městě není jediný, přesto vím nejméně o třech místech kde když zastavím tak se připojím a dvě kavárny které ho inzerují (o kterých vím) tam také nejsou.

tomofczech*
hodnocení

Hele tak to je fakt super. Jelikož většinu času budu v Paříži a tam jsem jich našel 66 takže pecka. Ještě bych měl dvě otazečky , jelikož jsem v tomhle směru važně pozadu za 1. Je to doopravdy vše uplně free a jaky to ma zhruba dosah a za 2. Na to postači když mam wifi tam si to pravděpodobně vyhledam a připojim se je to tak? ještě jednou dik mooooooc fakt si mi pomohl. Vůbec jsem neměl ani paru o tom

doplněno 03.04.09 00:48:

Tak ted jsem se na to trošku vice podival a zjistil jsem podle všeho že v Paříži jich budou nakonec stovky neli tisíce přece jen je tam 20 milionu lidí a však doufam že všude to nebude podmíněno tím abych si daval pořad někde kafe a podobně . Já totiž podřebuji chytat internet v autě a dlouhodobě byt on-line jestly bude ta možnost tak klidně zaparkuji vedle nějake restaurace která to ma, proto se ptam na dosah a jak to nepujde, tak stejně bych rad věděl jak je možne to zařídit přes mobilní služby ve světě a jestly je možno to pořídít na nějaky kredit ktery by se platil předem tak jako takovy kredit do phonu

alf*

většinou ano, zkus si i u nás vzít ntb v nějakém větším městě, zastav někde a často to nemusí být ani blízko restaurace nebo kavárny a nech si vyhledat sítě a zkus se připojit. Tam kde uvidíš zámeček (nebo jinou značku pro zabezpečenou, závisí jak to zobrazuje SW k wifině) tak se většinou nepřipojíš, někdy se nepřipojíš ani k nezabezpečené protože mohou mít vypnuté DHCP nebo mají filtr MAC (to lze překonat) no nicméně brzy najdeš zcela volnou síť přes níž se lze připojit. Nedoporučuji přes takové sítě provádět platební operace a jiné intimnosti, ale na poštu, zprávy to je dobré. Zapnutý FW i nějaký antivir alespoň jako základ. Takže můžeš ušetřit i těch pár eur za kafe které je slušné si dát když jdu k nim na net. Jo a dost často jsou blokované P2P, někdy i něco dalšího.

Jo a můžeš zkoušet parkovat i u hotelů, dnes to bývá také běžné, nevýhodou je, že často bývá na pokoji kartička s IP nebo heslem, prostě je to pro hosty, ale ne vždy.

Přes mobilní služby to možné je, ale počítej s cenou od 20 co 100 Kč za 100 kB. Co jsem koukal, ale pokud se nedomluvíš, tak nevím, na měsíc si lze ve Francii koupit internet do mobilu asi za 35€, ale detaily neznám. Jakého máš operátora, třeba Ti může nabídnout nějaký dočasný tarif, všichni jsou dnes globální.

doplněno 03.04.09 15:33:

a možná nebudeš vědět kam se připojit, kolik "nabídek"se Ti pohrne :)

lupa.cz/...

tesyk*
hodnocení

0x

S Francií nemám velké zkušenosti, ale v Německu se k volné WiFi připojím prakticky bez problémů všude. Tedy s jednou výjimkou a tou jsou Brémy. Ale tam zase neni problém zajít do internetové kavárny s vlastním NTB a bez problému mi poskytli připojení kabelem za 1€ na hodinu.

doplněno 03.04.09 14:04:

A ještě doporučuji, přestože mám NTB s vestavěnou WiFi, tak koupit externí a venkovní anténu. Pak je značný rozdíl v tom co lze chytat. Ten rozdíl je třeba takový, že na vestavěnou chytím 5 signálů a na externí s anténou 30.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]