Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční čtečka SD karet

Od: jirikrym odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Přestala pracovat čtečka SD karet na notebooku Samsung R530.

Zkousel jsem různé SD karty.

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x
Děkujeme za informaci. Asi bude rozbitá.

riva
hodnocení

3x

Kup si za pár korun čtečku SD karty do USB portu. Já jsem spokojen s nějakou takovou vi.aliexpress.com/...

hodnocení

2x

Mně funguje normálně... *nevi*

jano123
hodnocení

0x

Vašu informáciu som aj ja prijal na vedomie, ale neviem čo od požadujete:

zakúpenie SD karty, "čtečky", alebo celého ntb...*alene*

hodnocení

0x
Restart nb (os)
Kontrola hw ve správci zařízení, vykřičník?
Odebrání ovladačů a nová instalace
Novější ovladače na webu výrobce?
Vzhledem ke stáří v záruce asi nebude, tak koupit novou externí čtečku. Stejně si myslím, že novější sdxc karty ti to nebere ne? Přiznám se, nezkoumal jsem co to máš přesně, ale odhaduji stáří na cca 10 let
ml1

Sdxc by neměl být problém. Tam se liší jen defaultní formát souborového systému - exfat namísto fat32. A to uměl už i windows vista (v novějších samozřejmost). Do xp existovala nějaká záplata, ale udělala pravý opak (namísto aby zpřístupnila exfat, tak přestaly fungovat sdxc naformátované s ntfs). SD HC bylo definované nad 2 GB, takže 10 let stará čtečka to zvládat prostě musí. Jinak komunikace s kartou sdhc a sdxc se neliší, ta vystačí až do 2 TB. Teprve potom bude potřeba definovat něco nového. A protože už jsou na trhu 1 TB SD, tak nebude trvat dlouho a 32 bitů na adresování sektorů nebude stačit.

Co spíš bude problém bude rychlost. Není tak dávno, co se do notebooků dávaly šnečí čtečky. Ani můj nový dell na tom neni moc dobře, 24 MB/s je dost bída, externí čtečka dá s patřičně rychlou kartou klidně i 100 mega. A nestojí to tolik peněz, aby bylo potřeba to nějak řešit.

Tak to se pleteš.
SD, SDHC, SDXC mají různé max velikosti a opravdu to staré čtečky nedají, což ti můžu potvrdit ze zkušenosti třeba u mého prvního nb.
A ohledně velikostí napr:
androidaplikace.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]