Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Winamp nepřehrává hudbu z flashky

Od: kalrissize odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

obracím se na Vás s dotazem, na který se mi doteď nepovedlo najít nikde řešení. Pro známou spravuji její starší notebook. Po kompletním vyblankování, vyčištění a přehrání operačního systému jsem jí nahrála zpět pouze pro ni nejpodstatnější programy, včetně Winampu. Trvala na tom, že jiný přehrávač médií nechce. V pořádku. Stáhla jsem poslední dohledanou verzi někdy z roku 2018, do počítače postahovala pár songů, abych všechno vyzkoušela a vše bylo v pořádku, program normálně fungoval. A teď ten problém.

Vždy, když do počítače připojím jakoukoliv flasku s hudbou a chci ji přehrát ve winampu, program tyto soubory sice načte, resp. je vidí, ale odmítá je přehrát. Ze 100 songů zvládne přehrát max. 5, zbytek souborů je údajně poškozený. Tu samou flasku jsem testovala na svém PC v programu VLC a hraje všechno, nikde není problém.

Napadlo mě naformátovat flasku, znovu nahrát všechny songy v požadovaném formátu pro winamp, ale nic z toho nepomohlo. Jedinou hudbu, kterou winamp akceptuje, je hudba přímo stažená do PC. Stalo se někomu něco podobného? Jak jste to prosím řešili, popř. jak mám dále postupovat?

Děkuji všem.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, zkuste naformátovat tu flashku na jiný filesystém, než je tam nyní. Starší NTB by měl zvládnout formátování na FAT32, ale nemusí zvládnout velkou flashku (můj "stařík"uměl flashky jen do 16GB a u flashky 32GB soubory načetl, ale přehrával jen některé). Zkuste flashku s menší kapacitou. Zdravím!
doplněno 24.08.23 11:17: Odinstalujte Winamp a nainstalujte nejnovější verzi viz odkaz a musí to hrát (přehlédl jsem, že jste údajně novou verzi nenašla):
instaluj.cz/...
klarissize
hodnocení

Děkuji za tip, to by mě nenapadlo, že může být problém i s velikostí flasky. Nicméně čistě ze zvědavosti jsem si nainstalovala winamp i u sebe na windows 11 v novém PC a problémy se stažením a přehrátím hudby z flasky přetrvávají, takže problém musí být podle mě někde v programu nebo ve formátu těch souborů. Nic jiného už mě nenapadá. A stahovat to všechno do noťasu znova, neříkám že to nejde, ale je to hroznej záděr...

petrm

Snažím se pochopit váš problém, ale nějak tomu nerozumím. Máte hudbu na flashdisku nebo v počítači nebo ji odněkud stahujete? Jaký je kodek ( formát ) té hudby? Pokud je odněkud stahovaná, může být chráněná proti přehrávání.

klarissize

Asi to píšu blbě, ale prostě mám problém s přehráním hudby na flash disku (ale pouze v programu winamp). Ten program tu hudbu vidí, ale nepřehraje ji, protože podle toho programu je soubor poškozený. Všechna hudba je ve formátu mp3 a vjiných programech a jiných PC není s přehráváním problém. Takže problém není ani ve flash disku, ani ve formátu souboru. Prostě nevím, jak donutit ten program načíst a přehrát ty hudební soubory, chápete?

Když jsem winamp nainstalovala na svůj nový notebook, problém i nadále přetrvává a hudba nejde přehrát, čili musím mít něco někde špatně nastavené, ale absolutně nevím co a kde.

hodnocení

0x
Zkuste v jejím notebooku VLC a ukažte jí to.
klarissize
hodnocení

Děkuji za tip, ale stará paní si přála ponechat winamp, protože se v něm prostě umí orientovat a nechce se učit nic dalšího, takže její přání budu respektovat :)

jano123
hodnocení

0x

Ja som kedysi s winampom mal tiež problémy, strávil som s tým dosť času...

Skúsil viac prehrávačov, neboli problémy. VLC sa mi zdá najlepší, je aj ovládateľnosť

"logicky" prijateľná. Skúste pani presvedčiť a aj zaučiť, pokial nemá aspoň 99 rokov,

a paličatosť ako súdruh Putin...*uspech*

klarissize

Ona jako paličatá je dost, takže pro mě schůdnější jí ponechat to, an co byla zvyklá. S Winampem jsem neměla tu čest pořádně pracovat, ale tak vím co to je za přehrávač. Proto jsem jako ajťák amatér přijala výzvu, že zkusím zjistit, kde je v tomto programu ten problém. Ona má všechnu hudbu zálohovanou na flash disku (velikost 112 GB). Po poradě tady v diskuzi jsem zkusila soubory přesunout na menší flasku. Ani to nepomohlo. Všechny flask jsem naformátovala, některé písničky zkusila stáhnout na novo ve formátu mp3, ale program mi pořád dokola tvrdí, že hudební stopy jsou poškozené, což není pravda, protože v mém VLC přehrávači všechno hraje jak má a i flasky jedou...

ml1
hodnocení

0x

Tak to se mi nestalo. Winamp přehrával hudbu i videa bez ohledu na jejich zdroj. Ani nechápu proč by se to mělo lišit, tohle by mělo jít úplně mimo něj. Pro něj je důležité, že dostává data potřebnou rychlostí. Snad teda jedině jestli neni ta fleška nějak pomalá, ale to by se určitě poznalo i ve VLC.

Dlouho jsem se winampu držel, byl nejen na hudbu, ale i na videa lepší než VLC (šlo třeba mít video na jednom monitoru a ovládání s playlistem atd., prostě vše ostatní na jiném, tzv. VJ režim, VLC nic takového nemá). Ale jak jsem tam rozchodil ta videa už nevím, je to minimálně 15 let a když jsem se to asi před rokem pokusil zopakovat na jiném počítači, tak byl výsledek nevalný. Tehdy se nějak instaloval ten řetězec na zpracování videa (demultiplex, filtry, výstupy) lidově zvaný kodeky, přesně podle nějakého návodu, který už nemám.

klarissize

Děkuji za tip, zkusím zkontrolovat ty kodeky a taky to, zda mám opravdu nejaktuálnější verzi tohoto programu.

vibe2*
hodnocení

0x

Můžete někam umístit soubory, které WinAmp nechce přehrát? Jsou to hudební soubory, nebo jen jejich zástupci?

Naistalujte si XMPlay: support.xmplay.com/...

se skinem WinAmp: support.xmplay.com/...

klarissize

Jsou to normálně soubory ve formátu mp3 a hrají jak na mém osobním, tak i pracovním počítači. Já teda primárně používám VLC, ale zkusila jsem i Windows Media Player a hrálo to všude. Akorát ten Winamp mi blbne a absolutně nechápu proč.

vibe2*

Jakou mají velikost?

Zástupce se také tváří jako mp3, pokud máte vypnuté zobrazování přípon souborů (výchozí nastavení).

Ve skutečnosti je to xxx.mp3.lnk s velikostí násobně menší.

Bez ukázky se nikam nepohneme.

P.S.

Ten XMPlayer funguje? S WinAmp skinem jej paní od originálu nerozezná.

P.P.S.

VLC má v sobě všechny kodeky, Winampu může něco chybět.

hodnocení

0x
A napadlo tě soubor daný soubor zkopírovat na jinou volume. a(×nebo) přejmenovat taky soubor na nějaký triviální název třeba 1.{ext)
á propos, jaký má soubor název, připonu, délku názvu(bez/s)příponou/y, a délku cesty? Jak je velký?
vibe2*

Jo, taky to může mít v názvu diakritiku nebo dlouhou cestu - jak píšete ...

klarissize
hodnocení

0x

Děkuji všem za rady, problém už jsem vyřešila. Ukázalo se, že počítač byl opravdu citlivý na velikost flasky a také na to, kde se cílové soubory nachází. Stáhla jsem nejnovější verzi winamp, všechny soubory hodila do jedné primární složky a odtud potom roztřídila do playlistů a zkusila přehrát... a ono to hraje :) Děkuji moc všem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]