Nejste přihlášen/a.
Zdravím a pokud mohu poprosit o radu - chtěl bych nahrát znovu Windows ale když zapnu počítač abych mohl do BIOSu tak mi na TV ( kterou mám místo monitoru ) poslední dobou svítí jen No signal a obraz naběhne až při přihlášení na účet. Jinak dřív se mi hned normálně rozsvítilo logo ASUS Rocko Solid bylo tam vidět paměť procesor disky. A když jsem zkusil dát restart do BIOSu z Windows tak taky nic. Moc děkuju pokud by někdo poradil.
Tak jsem zkusil ještě jednu věc - vzal jsem jinej monitor připojil ho k desce přes DVI a restatoval - taky se rozsvítil až při přihlašování ... Tak už fakt nevím ...
Na Základní desce(motherboardu) bývá i výstup z "vestavěné grafiky" PC a její konektor bývá vyveden v bloku konektorů-tj. vedle konektorů USB, PS/2, zvukového, mikrofonního atd., je to většinou konektor VGA(D-Sub) ale může být i HDMI. Pokud chceš vyzkoušet "počítač" přes zmiňovanou vestavěnou grafiku, musíš "fyzicky" vyjmout dedikovanou Grafickou kartu ze slotu+odpojit její napájení od zdroje(trafa)-nevím jestli se vyrábí i zákl. desky s konektorem vestavěné grafiky pro monitor i uvnitř počítačové skříně(case), pokud by si ji neměl venku, může být uvnitř. Je možné, že budeš potřebovat nějaký jiný kabel na propoj mezi tím konektorem a televizí. Tímto stylem vyzkoušíš funkčnost počítače při zapnutí. Na obrázku výstup z vestavěné grafiky označen VGA OUT
Vezmu to postupně . Na ten vstup co jsi posílal na obrázku jsem to měl připojené a problém trval - akorát jsem teda neměl odpojednou grafiku z počítači. A dva monitory nemám jedu jen přes TV. Jinak baterku BIOSu to bych se musel s někým domluvit nemám ponětí jak jí měřit ani jak jí najít
.
Jak jsem psal-na přezkoušení integrované grafiky je lepší vyjmout dedikovanou Grafickou kartu ze slotu(většinou slot PCI-e) a odpojit ji i v konektoru od napětí(vždy vypni zdroj počítače vypínačem nebo vytáhni šňůru 230Volt ze zásuvky než budeš cokoli na základní desce odpojovat!). Po vyjmutí Grafické karty Oper. Systém potom "musí počítat"jen s integrovanou/vestavěnou grafikou. Přečti si něco i o zálohování BIOSu baterií Co je to CMOS bat/... Záložní baterie v klasickém počítači je většinou knoflíková(takový stříbrný knoflík) a má napětí cca tři Volty-lze měřit měřáčkem, který umí měřit napětí, případně pokud máš jiný počítač, můžeš přendat baterku z něj. V odkazu jsou obrázky s baterií na základních deskách baterie biosu zák/... . Bylo by pro tebe dobré zkouknout i videa na Youtube o počítačích, z čeho se PC skládají atd.
Připoj se na tu integrovanou/vestavěnou grafiku(konektor) a vyjmi tu grafickou kartu ze slotu. Ta integrovaná grafika je určena mimo jiné i na odhalení špatné grafické karty-včetně jejích chybějících nebo zastaralých a nefunkčních ovladačů(driverů). Bez toho se nepohneš dál, maximálně ještě dej aktualizace (Windows Update), může se vzchopit BIOS i dedikovaná grafická karta..
Ahoj takže finální verdikt je takový - dal jsem v noci update a nic. Takže dneska ráno jsem vyndal dedikovanou kartu z PC a po zapnutí monitor hned naskočil a jak jsem pomačkala Delete tak jsem byl hned v BIOSu. Takže holt sehnat jinou grafiku no.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.