Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

No signal - při startu počítače

Od: honzaeppi odpovědí: 14 změna:

Zdravím a pokud mohu poprosit o radu - chtěl bych nahrát znovu Windows ale když zapnu počítač abych mohl do BIOSu tak mi na TV ( kterou mám místo monitoru ) poslední dobou svítí jen No signal a obraz naběhne až při přihlášení na účet. Jinak dřív se mi hned normálně rozsvítilo logo ASUS Rocko Solid bylo tam vidět paměť procesor disky. A když jsem zkusil dát restart do BIOSu z Windows tak taky nic. Moc děkuju pokud by někdo poradil.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Teď mě napadlo, zda nemáš přepnuto na dva monitory. Pak je defaulní první na grafice třeba DVI a druhý až HDMI.

Při startu se to přesně takto chová jak popisuješ.

To samé, když v BIOSu není nastaveno first boot VGA internal/PCIex/atd...

hodnocení

0x
Co je to za kartu, co je to za televizi, a používáš primární výstup z té karty?

honzaeppi
hodnocení

Je to GeForce GTX 78o 3GB. A používám HDMI výstup na kartě.

honzaeppi
hodnocení

Zkusil jsem vytáhnout TV z karty - zapojit do HDMI portu na MB - restartovat -> a pořád No signál až do přihlášení k účtu ...

hodnocení

0x

Mě na Asus desce HDMI port odešel po 5ti letech. Tak jsem měl redukci DVI ne HDMI.

honzaeppi
hodnocení

Tak jsem zkusil ještě jednu věc - vzal jsem jinej monitor připojil ho k desce přes DVI a restatoval - taky se rozsvítil až při přihlašování ... Tak už fakt nevím :( ...

olinl

Na Základní desce(motherboardu) bývá i výstup z "vestavěné grafiky" PC a její konektor bývá vyveden v bloku konektorů-tj. vedle konektorů USB, PS/2, zvukového, mikrofonního atd., je to většinou konektor VGA(D-Sub) ale může být i HDMI. Pokud chceš vyzkoušet "počítač" přes zmiňovanou vestavěnou grafiku, musíš "fyzicky" vyjmout dedikovanou Grafickou kartu ze slotu+odpojit její napájení od zdroje(trafa)-nevím jestli se vyrábí i zákl. desky s konektorem vestavěné grafiky pro monitor i uvnitř počítačové skříně(case), pokud by si ji neměl venku, může být uvnitř. Je možné, že budeš potřebovat nějaký jiný kabel na propoj mezi tím konektorem a televizí. Tímto stylem vyzkoušíš funkčnost počítače při zapnutí. Na obrázku výstup z vestavěné grafiky označen VGA OUT

No signal - při startu počítače
olinl

Můžeš zkusit i vyměnit záložní baterii BIOSu(nebo baterku proměřit voltmetrem-ideální jsou 3 Volty). Osobně bych nechal naběhnout Op. Systém a poté nechal vyhledat aktualizace Windowsů.

honzaeppi
hodnocení

Vezmu to postupně :). Na ten vstup co jsi posílal na obrázku jsem to měl připojené a problém trval - akorát jsem teda neměl odpojednou grafiku z počítači. A dva monitory nemám jedu jen přes TV. Jinak baterku BIOSu to bych se musel s někým domluvit nemám ponětí jak jí měřit ani jak jí najít :(.

olinl

Jak jsem psal-na přezkoušení integrované grafiky je lepší vyjmout dedikovanou Grafickou kartu ze slotu(většinou slot PCI-e) a odpojit ji i v konektoru od napětí(vždy vypni zdroj počítače vypínačem nebo vytáhni šňůru 230Volt ze zásuvky než budeš cokoli na základní desce odpojovat!). Po vyjmutí Grafické karty Oper. Systém potom "musí počítat"jen s integrovanou/vestavěnou grafikou. Přečti si něco i o zálohování BIOSu baterií Co je to CMOS bat/... Záložní baterie v klasickém počítači je většinou knoflíková(takový stříbrný knoflík) a má napětí cca tři Volty-lze měřit měřáčkem, který umí měřit napětí, případně pokud máš jiný počítač, můžeš přendat baterku z něj. V odkazu jsou obrázky s baterií na základních deskách baterie biosu zák/... . Bylo by pro tebe dobré zkouknout i videa na Youtube o počítačích, z čeho se PC skládají atd.

honzaeppi
hodnocení

Jen na okraj když dám restart a mačkám chvíli F2 tak potom No signál svítí o dost déle než obvykle a pak musím jedině restart. Takže si myslím že se sice dostanu do BIOSu ale prostě nenaběhne monitor :(.
olinl

Připoj se na tu integrovanou/vestavěnou grafiku(konektor) a vyjmi tu grafickou kartu ze slotu. Ta integrovaná grafika je určena mimo jiné i na odhalení špatné grafické karty-včetně jejích chybějících nebo zastaralých a nefunkčních ovladačů(driverů). Bez toho se nepohneš dál, maximálně ještě dej aktualizace (Windows Update), může se vzchopit BIOS i dedikovaná grafická karta..

honzaeppi
hodnocení

Ahoj takže finální verdikt je takový - dal jsem v noci update a nic. Takže dneska ráno jsem vyndal dedikovanou kartu z PC a po zapnutí monitor hned naskočil a jak jsem pomačkala Delete tak jsem byl hned v BIOSu. Takže holt sehnat jinou grafiku no.

olinl

Zkus ještě dohledat drivery/ovladače pro zákl. desku i pro tu dedik. graf. kartu než ji odneseš do sběrného dvora nebo do kontajneru na elektrozboží..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]