Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IrfanView posun kolečkem myši na další soubor zakázat

Od: vacllav odpovědí: 15 změna:

Jak zakázat v IrfanView posun kolečkem myši na další soubor . Dělá mi to neplechu , škrtnu o kolečko a vyhodím si otevřený obrázek (zpracovávaný - vložený zrovna, scren atd.)
Nemohu nic "vygooglit" a tak prosím o radu

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vibe2*
hodnocení

2x

Irfan - Nápověda - Hledat - Kolečko myši / Mouse wheel

Prohlížení / Browsing

Load next / previous file on mouse wheel scroll ... Never

vacllav
hodnocení

?, nemohu to najít. Všade píšou, že to kolečkem posunu na další , ale jak to zakážu kolečkem?
(navíc to musím kopírovat do google překladače, umím jen česky)

vibe2*

Jakou máte verzi Irfanu? Je česky nebo anglicky?

Hledejte v nápovědě - klávesa F1 / Help - podle jazykové verze Kolečko myši / Mouse wheel

Je to v nastavení Možnosti / Options (třetí tlačítko menu zleva) nebo klávesa P

Pátá položka shora Prohlížení / Browsing: Načíst další / předcházející soubor kolečkem myši

Zatrhněte Nikdy / Never

vacllav
hodnocení

v 6. položce "Procházení / úprava" je "Přejít na další obrázek při použití kláves Page nebo kolečka myši" - ale to není zaškrtnuté!
v.4.54 - 64bit
windows7

P.S.:

5.položka je "Správa zoomu/barev"

hodnocení

0x

Mám IrfanView v. 4.53 Portable. Pro posun kolečkem myši je tam volba (viz obrázek), ale odškrtnutí této volby se mi nijak neprojeví. Češtinu ve volbě Jazyk nastavit jde.

IrfanView posun kolečkem myši na další soubor zakázat
vibe2*

Nejnovější verze je 4.62, a z té jsem vám citoval nápovědu. Doporučuji přejít na aktuální verzi (včetně pluginů).

irfanview.com/...

vibe2: Díky za radu, jen jsem odpovídal tazateli vacllav.

vibe2*

Pro jistotu přidám aktuální obrázek dialogu:

IrfanView posun kolečkem myši na další soubor zakázat #2

vibe2: Vidím, že na vaší verzi je již kolečko oddělené od kláves PgUp a PgDown, to je šikovné ! *palec*

vacllav
hodnocení

Tak jsem aktualizoval a přeplo to do angličtiny a tam jsem to tedy vypnul. Pak jsem přepnul do češtiny a nastavení ze změnilo na stejný jako před aktualizací. Ale kolečko "vyplo" už mi to nepřepíná na další. :o) Díky.
Problém je , že někdo byl moc aktivní a udělal nastavení v češtině jinak :o( (a možná i v tomto případě nefunkční)

vibe2*

Jo. Proto používám původní anglické dialogy a ne lokalizované verze.

Ale můžeme Irfanovi pomoct s překladem. Kouknu se na to.

lmgify

> Pro posun kolečkem myši je tam volba (viz obrázek), ale odškrtnutí této volby se mi nijak neprojeví.

Mám podezření, že ten český překlad není celý (asi se nevešel na jeden řádek). Volba platí (resp. platila) jen pro obrázky větší než okno.

IrfanView posun kolečkem myši na další soubor zakázat #3

Imgify: Máte starší verzi programu. Na nové to již funguje a to i v češtině.

hodnocení

0x

vacllav, vibe2: Odzkoušel jsem nyní verzi 4.62 portable. Češtinu ke stejné verzi jsem stáhl ve formátu .ZIP, rozbalil a dokopíroval do adresáře Langue. Kolečko se dle potřeby vypíná i zapíná v pořádku, je to OK ! *tanec*

Opravuji adresář: Languages

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]