Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Interní nebo externí SSD HDD

Od: honzi0020® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den

Měl bych otázku na dnešní hry co jsem se tak díval je třeba už jen ssd disk stačí na jejich hraní externí sdd disk ve formě Flash disku s propojení přes USB nebo je lepší interní s propojení přes sata či jiný kabel.

Další otázka kdyby byl internít je intalace složité dá se udělat přes propojení přes kabel nebo je třeba další instalace Bios nebo je SW od výrobce na CD které to vše dořeší?

Zatím mám v PC klasický HDD

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Samozřejmě je vždy 1000x lepší, rychlejší a pohodlnější interní SSD.

Pokud se dává interní, stači zapojit SATA a napájení a vše jede. Není třeba nic instalovat. Samozřejmě počítám, že HDD kde máš windows zůstane. Pak se ti normálně hlásí jako další SSD disk v počítači. Při instalaci her pak musíš vybrat složku na SSD kam se má hra nainstalovat.

Ještě lepší variantou je nainstalovat na SSD windows a hry a vše. To je nejlepší tak, že necháš v počítači HDD a přidáš SSD dovnitř. Pak spustíš normálně ve windows instalaci koupeného windows a při instalaci vybereš, že jej chceš na SSD nainstalovat. Po spuštění se tě možná zeptá, který widnows chceš spustit, tak samozřejmě ten nově nainstalovaný. Pak si vše přetáhni z HDD na SSD a můžeš HDD vyndat.

Externí SSD nedává smysl, protože reálně ani USB 3,2 nedává takovou rychlost co podporuje sata.

hodnocení

0x

Určitě nejlepší je přímé připojení SATA + napájení. Přes USB to občas nemusí fungovat a patrně to bude i pomalejší.

2. odstavec přelož do češtiny včetně členění a interpunkce (to platí i pro 1. odstavec), při nejlepší vůli jsem nepochopil, co jsi původně chtěl napsat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]