Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Norton Ghost 10 jako boot CD

Od: p4v3ls* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, stáhl jsem si DEMo Norton Ghost 10.Chtěl bych provést image disku. Jen mě zajímá jedna věc. Jak si mám udělat takový toc CD, který pak vložím do mechaniky, nabootuju z něj a nahraju tu zálahu. U nás v práci to mají takto. Na D: mají zálohu vytvořenou Ghostem. Když je PC zapráskaný, nebo podobně, tak vloží to CD, restartují, nabootují a nahrajou tu zálohu. Na záloze jsou ovladače a potřebný software. Ale potom nemají nainstalovaný Ghost nikde v pc.Jak mám tedy to CD vytvořit a nemít přitom v záloze nainstaloveného Ghosta? Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stevo5*
hodnocení

1x

Neviem ako pracuje norton (a zvlášť Demo?!?), ale tieto zálohovacie programy pracujú na rovnakom princípe. Vo Win môžeš alebo nemusíš mať nainštalovaný program na vytvorenie zálohy partície (image) C. Záloha by sa mala dať vytvoriť aj priamo z CD kde je program. zálohu si odlož na iný disk ako ten ktorý zálohuješ - alebo na DVD. Je vhodné aby bol harddisk ešte predtým na takúto prácu pripraverný tak, že ho rozdelíš na partíciu so systémom a zvyšok na data - C je potom menšie a nie je problém s veľkosťou súboru so zálohou.

Obnovenie partície by sa malo dať spraviť z bootovacieho CD s programom. Nabootuješ z neho, on sa spúšťa do RAM-ky, zvolíš či chceš vytvoriť ďalšiu zálohu alebo chceš obnoviť zo zálohy - chce od teba aby si mu ukázal kde je súbor so zálohou disku. Toto mu ukážeš a obnova partície začne.

doplněno 02.04.09 17:14:

Ešte doplním - neviem či má trial verzia k dispozícii všetky funkcie, inak si to musíš skúsiť s plnou verziou. Inak týchto programov je viac, aj v CZ - ľahšie sa s nimi pracuje.

p4v3ls*
hodnocení

Dobrá :-D takže jsem si sehnal Acronis True Image Home...Stím by mi někdo pomohl?

doplněno 02.04.09 17:54:

Jen chci dodat, že bych byl rád, kdyby v záloze nemusel být program pro tvorbu toho image. Děkuji

Co tě zajímá? Je toho víc a asi na dlouho, když tak ICQ 281436473 bude to rychlejší.

Na verzi 9 je kompletní návod v češtině:

zebra.cz/...

sondaw*

V každé verzi Acronisu je také nápověda v češtině a opravdu dobře napsaná

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]