Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC se zapne za několik minut

Od: michalp odpovědí: 8 změna:
Zdravím, mám jeden starší pc který má takovýto problém: když je vypnutý ze zásuvky aspoň hodinu + -, tak po zmáčknutí zapínacího tlačítka nijak nereaguje ani větráky se neroztčí, prostě nic a zapne se zhruba za 5 minut (jak kdy). poté ho musím ještě vypnout (na zdroji) a zapnout protože nic nezobrazuje. Zajímavé je, že když už jednou najede, tak funguje úplně bez problémů. Aji se normálně zapíná, dokud není nějakou dobu odpojený od sítě.
základní deska msi z370 pc pro, procesor i5 8600, 8gb ram ddr4, grafika gigabyte gtx 980ti, zdroj je akasa ak-p600ag8 600w, zkoušel jsem i 1stcool golden worker 90+ 500w a pak ještě nějaký 550w z jiného pc a stále stejný problém... Dále jsem zkusil odpojit vše až na nejnutnější kabely abych vyloučil nějaký zkrat, zapnout pc bez tlačítka, zkontroloval piny na cpu, zapnout pc bez grafiky, bez ram a různé kombinace... :D Taky jsem updatoval bios
Už mě fakt nenapadá co ještě zkusit. Na internetu toho taky moc nenacházím. Bude základní deska prostě vadná? Případně jak zjistit co může být špatně?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ještě bych zkusil vyměnit knoflíkovou baterku pro zálohu CMOS, pokud jste to delší dobu nedělal.

A samozřejmě se podívat, jestli nejsou nafouknuté kondenzátory (nebo něco jiného podivného s nima).

michalp
hodnocení

baterku na desce jsem vyměnil, bohužel bez úspěchu. ještě zkusím dneska prohlédnout ty kondenzátory na desce a dam vědět.

michalp
hodnocení

Tak jsem prohlížel tu základní desku a nevidím na ni nic zvláštního, žádné nafouknuté kondenzátory ani nic podobného. Takže nějaké doporučení co ještě zkusit?

hodnocení

0x

To bude v háji deska.

111®
hodnocení

0x
Aso by nebylo od veci vyjmout zdroj a zkusit zatížit 12V zarovkou a zdroj spustit jestli nespadne ten. Nebo půjčit od kámoše a vyzkouset nez odsoudim desku
michalp
hodnocení

zdroje jsem tam zkusil další dva

111®
hodnocení

0x

no tak holt deska, teda jestli jsi ji zkusil úplně odstrojenou, tedy bez grafiky, HDD ..a nevím co tam ještě máš..

micalp
hodnocení

vše jsem už rozebral a mám to teď bez case na stole jenom a zkoušel jsem už asi fakt každou možnou kombinaci. bez ram, bez gpu, bez hdd, a fakt vše možné už. Bohužel se zázrak asi nekoná :D Fakt už asi jen ta základní deska s tím že nějaký kondenzátor bude v háji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]