Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Totožnost z notebooku

Od: notas odpovědí: 11 změna:

čau, zajímalo by mě, jak lze získat totožnost z notebooku? Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Totožnost čeho/koho?

hodnocení

1x

To záleží, co v notebooku všechno je uložené včetně třeba provázání s microsoft účtem.

Na to se nedá jednoznačně odpovědět.

Mám notebook na diagnostiku aut a tam by zjistili prd. Fiktivní jméno Asus a data jen z aut.

Jestli vše odklikáš co po tobě microsoft chce a máš notebook plnej fotek, smluv, facebook účtu a dalších kravin, tak potom zjistit totožnost lze bezproblému.

Podle toho, jak je člověk hloupí, tak tím víc je to snadnější.

Osobní notebook mám s Linuxem a neukládám ani cookies

nickys

A gumidku. Jak je hloupý člověk, který napíše "hloupí člověk" a "jednodužší"?

Jinak otázka tazatele je divná.

To netuším, to mi klidně napiš. Asi jako já :-D

gill
A kdyz gumetku neukladas kolacky, to se pri kazdem psani sem prihlasujes jak trupka? Tukas heslo pekne do keybordu? Snad nemas heslo ulozeny v prohlizeci :))
Jo a bacha na keylogger

Hesla nosím v hlavě. Nepoužívám automatické přihlašování nebo keylogery.

Když sednu k jinému PC, tak jsem v pohodě. I k cizímu.

Ale třeba jména lidí často zapomínám...

hodnocení

0x
Existuje jedna povest, ze pryy tajnee sluzby uz pri vzniku pocitac. prumyslu zakomponovali (smlouvama a kontrolama vyyrobcuu) jednoznačnou identifikaci minimalne vseho, co maa (dnes) nekolikajadrovy procesor - identifikaci hardwarovou. Pristup k tomu majii pravdep. pouze nejvyssi patra taj.sluzeb. Ale je to pouze takovaa pohaadka...

HW identifikaci využíva nainstalovaný software proti padělání licencí (placené profesionální programy).

Přes HW identifikaci nelze číst tajně data. To je opravdu pohádka. Jsou mnohem jednodužší metody. Třeba samotný Microsoft Windows a jeho zadní vrátka.

Vůbec není potřeba ID hardwaru *smich*

To gumidek: Tady jde o to, kolik těch dat a kde všude se sbíhají. Koupíte počítač, nebo jeho komponentu, zaplatíte kartou, a už máme jedno spojení, zaregistrujete operační systém, další spojení, přihlásíte se k mailu, elektronickému bankovnictví, ms, google účtu, na poradte ;).. Pokud se k velké části těch dat dostanete, jejich propojením získáte obrovské množství informací. A protože už máme celkem pokročilou AI, nejsou potřeba tisíce agentů, kteří by odposlouchávali a četli komunikaci každého z nás, prostě to AI zpracuje a vytvoří na każdého z nás "složku", plus naše vzájemné propojení a vliv.
gill
Co na beton funguje je fingerprint z tiskarny. Nektery tiskarny si delaji tajny znacky a takhle uz vymakli par blbu s vyderacskymi dopisy nebo uniklymi daty…
To, ze je ID ve Wordu, aj. to je znama vec, myslim ze autor viru AjLavJu na to pred 20 lety dojel ;)
Tohle dnes uz zavadeji netflixy a jibe streamovaci platformy a v obrazu je (bude) nevoditelny ID, z grabu pak lze zjistit pirata a bloknout ho.
Pak je jeste firmware pro vzdalenou spravu desky pc, vetsinou to mely servery, kdyz lehnul server, aby bylo mozno nabootovat. Takovy firmware muze by5 v Biosu, v romce harddisku, kdekoliv. Pouzit to neni easy a kdo k tomu ma ci nema klice nevim.
Vi se, ze klice ke skypu mely koupene i ceske slozky.

olah
hodnocení

0x
Po dotazu je veta. Myslí tazatel softwér nebo hardwér?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]