Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Třídění v excelu

Od: slavo® odpovědí: 9 změna:

Když si excelu dám seřadit čísla ve sloupci např. vzestupně, tak to mám setříděné takto:

1,11,101,121,156,2,204,370,4,528,76,8,

ale já to chci mít setříděné takto.

1,2,4,8,11,76,101,121,156,204,370,528

Jde to takto setřídit a pokud ano tak jak?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To je proto, ze mas bunky s temi radobycisly formatovane jako text, nikoliv jako ciselne hodnoty. Zmen format bunek na cisla.

hodnocení

Mám formát číslo

ale setříděné je to takto:

100 x 89 x 5

18 x 14 x 2

200 x 158 x 8

24 x 20 x 5

ale já to chci takto:

18 x 14 x 2

24 x 20 x 5

100 x 89 x 5

200 x 158 x 8

to jsem vypsal jenom několik řádků, ale každý řádek má více sloupců

Dejte výsledky do jiného sloupce a podle něj třiďte. Teď Vám to třídí podle vzorce.

Tomu nerozumim.

Pokud mas v bunce v Excelu napsano 14x18, tak to neni cislo, ale text.

Nechces sem dat alespon screenshot?

hodnocení

je tady - ono mě to třídí podle prvního čísla, pak podle druhého , takže 100 je před 18, 238 je před 24 - tak se ptám jestli to vůbec jde tak třídit jak bych chtěl - ten jsem mě dát nejde - musím dát přílohu.

hodnocení

tak druhý pokus

Třídění v excelu

hodnocení

0x

Ted uz tomu asi rozumim.

Proste seradit text (nikoliv cisla) podle tebou pozadovaneho poradi, konkretne podle prvnich cisel pred x.

Ano?

Diky tomu, ze text je tvoren cisly, muzes pouzit nasledujici postup:

1. vytvorit novy sloupecek, kam zadas nasledujici formuli:

=LEFT(B1, MATCH(FALSE, ISNUMBER(MID(B1, ROW(INDIRECT("1:"&LEN(B1)+1)), 1) *1), 0) -1)

Vsude, kde je B1 to nahrad spravnou bunkou tveho originalniho textu.

Tohle extrahuje cisla pred x.

2. Tenhle novy slooupecel pak musi byt formatovany jako cislo.

3. Pak to jiz muzes seradit ve spravnem ciselnem poradi pomoci tohoto noveho sloupecku.

1111

ad1)

=ČÁST(B1;1;HLEDAT("x";B1;1)-2)

ml1
hodnocení

0x

V LO pomůže zaškrtnou políčko "povolit přirozené řazení" a je úplně jedno jestli je to text nebo číslo.

Někdy mě překvail, když našel čísla uprostřed slova. To že položka1, položka2, položka11, atd. jsou seřazené správně je normální. Ale teď už nevím, co to bylo, že jsem ani nečekal (ani mě nenapadlo to po něm chtít), že to seřadí dobře.

doplněno 04.08.23 12:25:

V anglické verzi "enable natural sort"
Excel by taky něco takového mohl mít.

Třídění v excelu #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]