Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat internet skrz čtyři panelákové podlahy?

Od: nomohakon® odpovědí: 5 změna:
Potřebuju propojit router od internetu v bytě a sklepní počítač. Je to možné bez drátů?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Na chodbě nejsou stoupačky rozvodů elektřiny, zvonků, internetu...?
Já bych to přes patra protáhl tudy, většinou je to takový bordel všeho možného, že další kabel se v tom lehce ztratí.
Do sklepa pak asi v liště.

111®
hodnocení

1x
Neznáme dispozice bytu a sklepa. Kdxby na sebe videly anteny z oken pak by to možná šlo.

vibe2*
hodnocení

0x

Nechápu, proč jsou všichni tak posedlí bezdrátem. Drát / optické vlákno je jistota.

Teoreticky ano, adaptérem PowerLine, pokud je ve sklepě elektřina napojená na váš bytový rozváděč a na stejný okruh (ze stejného jističe) ... nebo alespoň na stejnou fázi, ale pak už to není tak jisté.

alza.cz/...

hodnocení

0x

můžete trochu upřesnit dotaz? Ta věta nějak nedává smysl.

Pokud chcete jen bez děr rozšířit síť, jde to díky Powerline - Startovací sady. Funguje, pokud je síť elektřiny v rámci jednoho okruhu - před hodinami. Já mám v domě starší verzi mironet.cz/... - kluci mají každý svůj PC napojený přes toto a fungují v pohodě.

Nesmí být na prodlužovacích kabelech nebo rozdvojkách - jen čistě do zásuvky!

A místo varianty s vysílačem - repeatrem - stačí zapojit nějaký starší router, kterých jsou plné bazoše po stovce...

hodnocení

čtyři vrstvy stropních panelů, napříč budovou, většinu prostoru zabírá společný prostor - chodba. Budu se muset dohodnout se Společenstvím (vlastníků bytových jednotek) kvůli kabelu ethernetu, nebo to půjde propojit na sílu, nějakou silnou anténou na obou koncích? Po silnoproudu to nepůjde, páč je to mrzácky zapojený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]