Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s emailovou schránkou na Centrum.cz

Od: jitkas odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chodí mi emaily, abych si aktualizovala schránku. Pak mě to hodí na přihlášení. Vloni jsem to jednou udělala a raději jsem pak změnila heslo. A už mi to chodí zase s hrozbou, že se mi uzavře schránka. I známý ajťák mi řekl, že to chodí podezdřele z různých emailových adres s divnými názvy, ať to ignoruji. Ale děje se to pořád. Jak se dá poznat, jestli mi opravdu píšou ti, co centrum.cz spravují nebo ne? Jak mám vědět, jestli mám reagovat nebo ignorovat?

Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Centrum.cz, ale třeba ani banka nemá NIKDY důvod psát mail, abyste si aktualizovala nějaké údaje. Jinak první indikátor je hlavička mailu - odchozí adresa je často úplně z jiné domény. Mail nebo i telefonát většinou tlačí na rychlou reakci, aby zmatený uživatel nemohl racionálně promyslet postup. Číslo telefonu umí útočník sfalšovat, takže se tváří, jako to oficiální. Když ale zavoláte zpět, voláte již na správné číslo. Odkaz na kterém máte údajně aktualizovat údaje vede vždy k útočníkovi. Do banky a ostatních služeb se tedy přihlašujte vždy přes její oficiální stránky(ideálně je mít v záložkách) a nikdy přes odkaz v mailu. Nikdy nikomu nesdělujte žádné přístupové údaje. Tam kde to jde používejte dvoufázové ověření. Na internetu je s touto tématikou spousta článků, doporučuji pár přečíst.
Problém s emailovou schránkou na Centrum.cz

hodnocení

6x

Pozor na podvodné e-maily varujícími před zrušením účtu či vyzývajícími k aktualizaci.

Neklikejte na žádné odkazy, ani jinak nereagujte na text ve zprávě. user.centrum.cz/...

hodnocení

3x
Pokud to nedokáže odfiltrovat přímo Centrum, tak nezbývá, než dát e-mail jako spam. Bohužel, je to nikdy nekončící boj.

hodnocení

1x

Nereagovat. Ani to neháži do spamů, prostě to nerozkliknu, tedy nečtu, ale přímo smažu.

helga
hodnocení

0x
A co se tím mysli konkrétne? Jde opravdu onzprávy jakonka6dé jiné?
Vybízejí k něčemu :? Odkaz na pofivnou doménu , kam vytrousit své heslo?
Pravost lzr ověřit zobrazením zdtojaku/hlaviček, což jaždý imap klient umí, a měl by i webmail ale od lůzrů centrum bych se ani nedivil,
K čemh taky , kdxž tam pomalu ani e-msil. Nejde doručit!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]