Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Update Android 4 na verzi 5

Od: aloisb® odpovědí: 12 změna:

Mám tablet ACER Iconia A510, který měl OS Android 4.1.xx. Podle návodu na You Tube jsem se pokoušel upgradovat OS na verzi 5, protože verze 4 už nekomunikovala s Google Play. Podařilo se dostat se do režimu, kdy se z PC přes USB kabel dal spustit aktualizační soubor. Aktualizace se však zastavila a objevil se panáček Androida s červeným trojůhelníčkem. Potom už se mi nepodařilo spojit se s tabletem pomocí USB kabelu, žádná paměť tabletu nebyla vidět. Našel by se nějaký znalec Androidu, který by byl ochoten pomoci? Přijel bych za ním v Praze kamkoliv.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

4x
Álojs,už jsi tady zase se starým tabletem?Jak je to dlouho,co jsi se na ten update ptal?Čtyři,pět,šest měsíců...
Hoď to do elektroodpadu a kup si nový.
Pokuď si kolenovrt(harpagon),tak si raději nic nekupuj a koukej z okna.

hodnocení

2x

Aktualizácia sa zastavila z toho dôvodu,že výrobca neposkytol na výrobok aktualizáciu. Myslím,že len root tabletu pomôže a nahranie nového software.

olinl

..otázkou je, jestli to rychlostně(práce s objemem dat) potom zvládne i hardware..

hodnocení

Když je na YT návod, jak upgradovat Android ze 4 na 5.1, tak to asi ten hardware toho tabletu zvládne, možná trochu pomaleji, ale to by tak nevadilo. Jak ale udělat root toho tabletu, když nekomunikuje s PC přes USB kabel?

hodnocení

2x

Je to mimo téma - omlouvám se - ale můžete mi, prosím, prozradit, co tak super je na starém tabletu se starou (možná již nefunkční) baterií? Paměť to má mizernou, že sám systém na tom musí jet jen s vypětím sil. Řešit tak dlouho možný upgrade, který fakticky přístroj znepojízdní, ... chtěl bych mít Vaše starosti.

Zaznělo to mockrát - pokud potřebujete tablet, starší se prodávají v dobrém stavu mnohem lepších parametrů za 500,-Kč android 7 a výš.

To by mě taky zajímalo. Proč se někdo snaží rozjet XPéčka, starý DVD, nebo dokonce videa? Věci, co dávno patří do křemíkového nebe.
Ještě bych to možná pochopil z nějakého muzejního důvodu udržovat podobnou věc ve funkčním stavu. Ale fakt jen pro muzeum.
Stejně jako veteránisté občas na víkend vytáhnou z garáže své miláčky a jedou se projet. V pořádku, žádný problém. Ale kdo z nich v tom jezdí stále?
hodnocení

Používal jsem ten tablet jako internetové radio, ale když jsem chtěl nainstalovat novou aplikaci, tak to napsalo, chyba sítě a do Google Play jsem se už nedostal. Ten Android 5 by měl na tom hardwaru jít a ten už je s novým Google Play kompatibilní.

a víte, jak dlouho ta aplikace pojeden na pětce? nebude to chtít v září sedmičku? ...

řekl bych, že pro poslech internetového rádia je už jen pro reproduktor lepší cokoliv k tomu určeného.

např. toto

Update Android 4 na verzi 5

ghixcm
hodnocení

0x
LineageOS?
hodnocení

Četl jsem, že tam jsou nějaké problémy s instalací aplikcí z Google Play a tak bych radši normální Android 5. Našel by se nějaký IT kutil, který by pomohl lakotnému důchodci a dovedl za rozumnou odměnu nainstalovat ten OS?

hodnocení

Děkuji všem za rady. Internetová radia mám 2, jedno v pražském bytě a druhé na chalupě. Dnes jsem byl v servisu u nás v Řepích a tn servisman mě přesvědčil, že ten tablet je na vyhození a tak jsem mu ho tam hned nechal, aby ho ekologicky zlikvidoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]