Nejste přihlášen/a.
XSS je starý dobrý Cross site scripting cs.wikipedia.org/...
Na naivních stránkách zadáš něco, co by měl být obyčejný text, ale není, protože to obsahuje nějakou akci, třeba jako HTML tag.
Naivní stránky si to uloží a pak to komukoli zobrazí i s tou akcí, aniž by jí zabránily spustit se (například menšítko < vypíšou jako menšítko, nikoli HTML entitu & LessThan ; ) a jeho prohlížeč tu akci spustí a ta akce provede něco, co je uložené jinde, například mu na jeho server odešle nastavení tvojich cookies.
----
Na konci ukazuje nastavení v Seznamu na sdílení účtu a přeposílání pošty, to neučkodí zkontrolovat.
Pro odhlášení ze seznamu je v tom mailu potřeba nejen kliknout na "odhlásit se", ale potom ještě na "manage account"a "unsubscribe from accounts", jinak si člověka furt pamatuje a má ho za "tak nějak přece jen přihlášeného".
(A nebojte se, i po tomhle odhlášení váš účet existuje a prohlížeč si pamatuje jeho jméno a heslo.)
----
Nekoukal jsem na to celé, je to strašlivě dlouhé a na začátku se příšerně vykecává. Dá se to nějak rozumně shrnout?
-----
(Mám vágní dojem, že naznačoval, že aby ten útok fungoval, tak musí být člověk přihlášený na seznamu a odkliknout něco na facebooku, nebo jedné z asi 4 seznamáckých stránek, ale nejsem si jistý, fakt je to strašně dlouhé a řídké)
@kdekde já to mám v prohlížeči FF na PC takto:
přihlásím se na email.seznam.cz a pročtu si maily
kliknu vpravo nahoře na svou ikonku, otevře se mi nabídka s asi 5 položkama, kde 3. je "odhlásit se". Kliknu na ni.
objeví se mi poloprázdná stránka, kde je seznam.cz, "Choose an account to continue", moje ikonka se zámečkem a jménem účtu, "Continue with another account"a "Manage accounts"- kliknu na to poslední
to poslední se přepíše na "Unsubscribe from accounts", kliknu na to.
Jsem odhlášený a objeví se tam dialog pro přihlášení.
Je docela dobře možné, že tobě se to objeví česky (nebo v jiném jazyce), ale mělo by to být na podobných místech s podobným významem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.