Nejste přihlášen/a.
Máme doma wi-fi router, ale je daleko a signál je slabý.
Připojil jsem na půl cesty další router, a v setupu nastavil přemostění "bridge" na ten s internetem.
WDS nebo tak nějak se to jmenuje. Viz obrázek.
Na notebooku na kterém jsem vše nastavoval jede internet v pohodě (jsem připojený na ten posilovací router) ale mobil, tablet - píše "bez připojení k internetu". Proč?
Před časem jsem taky různě laboroval s bezdrátovým rozšířením WiFi. Fungovalo to podle nálady. Když se tomu chtělo, šlapalo to jako hodinky. Pak se tomu nechtělo a jen se to loudalo.
Nakonec jsem natahal od hlavního routeru kabely k dalším dvěma routerům, těm nejobyčejnějších za pár stovek. Kabely zapojit do LAN, nikoliv do WAN. U rozšiřujících routerů jsem vypnul DHCP, nastavil stejnou síť a stejný hesla jako u hlavního routeru, jen každému routeru nastavil jiný kanál a chodí to bezvadně.
@nonek - nerozumím. Jsem připojenej k síti, teď z toho místa píšu. Ale telefon na stejnej router, na který jsem připojen teď nemá síť. A dřív jí měl. Jenže to bylo ještě propojený UTPéčkem.
Prostě ty routery jsou dva. TP-Link 1 a TP-Link 2. TP-Link 1 je normálně UTP kabelem připojen do zdi k ADSL a vysílá internet po baráku. Jenomže já jsem až pod střechou, tak tu mám připojenej TP-Link 2. Ten je uvedeným způsobem bezdrátově připojen k TP-Link 1.
Já jsem připojenej k TP-Link 2 a mám internet. Když se ale k TP - Link 2 připojím s mobilem, připojení se realizuje, signál je silný, ale není připojen k internetu. A tablet to samý. Třeba meteostanice se normálně k TP- Link 2 připojila a ukazuji mi tu předpověď počasí. Že prej bude zítra pršet ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.