Jak je to s microSD? Je mi jasne je je SDHC, ty jsou do 32 GB Pak jsou SDXC, ty jsou pro vyssi kapacity. Ale do kolika? Narazil jsem na microSD karty 2048 GB a pak na zarizeni, u ktereho se pise, ze umi karty do 128 GB… Ale co by to bylo za omezeni? Resp. kdyz koupim microSD 2 TB, tak pujde mi ve ctecce? Zatim jsem tam zkousel 64 GB, tedy umi pres limit SDHC (limit 32 GB), ale zarazilo mne, ze nekde u zarizeni inzerovali, ze jde pouzit nejvyse 128 GB, to je limit ceho presne? HW nebo filesystemu Nebo kecali?
Zařízení typu fotoaparát apod vždy podporuje kapacitu karty do určité velikosti. Tento údaj výrobci běžně uvádí v parametrech. Pokud vložíš kartu s větší kapacitou, nebude prostě fungovat. S některými kartami může vyjámečně být problém i vzájemná nekompatibilita s přístrojem - prostě daná kombinace nefunguje ikdyž je vše teoreticky ok. Takto jsem řešil autokameru i zrcadlovku. Doporučuji se držet známých výrobců typu Sandisc. A určitě nekupovat v číně paměťová média...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.