Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je bezpečné instalovat Windows 11 na nepodporovaný hardware?

Od: ivanfilip odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, používám 11 let starý, ale pořád dobrý počítač. Chtěl bych ho ale z Windows 7 přeinstalovat na Windows 11, na který ale PC nemá podporovaný hardware, proto bych se chtěl zeptat, zda je bezpečné instalovat Windows 11 na nepodporovaný PC?
Specifikace mého PC:
Procesor: Intel core i5 2400, 3.10GHz
Grafika: integrovaná Intel HD graphics 2000 (tu by ale nebylo problém upgradovat)
RAM: 4GB (2x 2GB, 2 sloty jsou ještě volné)
Verze čipu TPM: 1.2
Disk: HDD Seagate 250GB, sata 3.0 6GB/s
DVD-RW a FDD mechanika
Aktuální OS: Windows 7 home premium 64bit

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

3x

Záleží na hardwerových požadavcích W11, jsou i odlehčené verze. Jinak pročti Jak nainstalovat /...

vibe2*
hodnocení

1x

Pořiďte si nový PC kompatibilní s Windows11 - starý nechte v záloze.

Stejně budete potřebovat víc RAM a SSD disk - alespoň na systém.

Na nový SSD naklonujte starý systémový disk.

hodnocení

0x

Správně Vám odpověděl @olinl.

Já bych se jen za sebe zeptal, abych se dozvěděl něco nového - jak prosím uprgadujete integrovanou grafiku?

ivanfilip
hodnocení

Dobrý den. Vím, že integrovaná grafika samozřejmě upgradovat nejde, myslel jsem to tak, že bych koupil nějakou grafickou kartu, kterou bych poté připojil do PCI slotu na základní desce.

hodnocení

0x
Určitě ssd a dal bych tam win10. Podpora ještě cca 2 roky a to už bude pc pěkně staré ne?
ivanfilip
hodnocení

Asi to tak dopadne, že koupím SSD disk a nainstaluji na něj Windows 10, u kterého budu mít jistotu, že bude fungovat, než Windows 11 u kterého bych musel nějakým způsobem obejít systémové požadavky, čímž bych riskoval, že mi například nebudou fungovat aktualizace a systém bude blbnout. No a HDD disk bych v počítači nechal jen na data a systém bych měl na tom SSD disku. Bude mi ale ten procesor Intel core i5 2400 na ten Windows 10 stačit? Na Windows 7 stačí bezproblému. Jinak PC je z roku 2013
Ano, půjde ti to bez problémů. V práci na testovacím pc mám podobnou sestavu s i3 a win10

hodnocení

0x

Pokud se jedná jen o TPM, pak je zde pod č. 8 návod na obejití tohoto zabezpečení idnes.cz/...

hodnocení

0x

Na otázku jestli je bezpečné instalovat Win11 na nepodporovaný počítač, tak vám odpovídám že není. Sice ten systém jde dát na takový počítač a smysluplnost a svižnost provozu na starém stroji nebudu řešit, tak pořád budete mít problém s aktuallizacemi. Některé vám půjdou, některé mohou dělat problémy a nepůjdou. Je to tedy bezpečnostní riziko. Lepší volbou by pro vás bylo jít do Win10 a úplně nejlepší volbou je pořídit si nové kancelářské PC.

viciousvm*
hodnocení

0x

Ne, to bych neriskoval a dal tam radeji Linux napr Zorin

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]