Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opotřebení grafické karty

Od: josefzeman odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, chtěl jsem si koupit novou grafickou kartu a když jsem si psal s prodavatelem, tak mi řekl, že se na grafické kartě 1 rok těžilo krypto a tak jsem se Vas chtěl zeptat, zdali se tímto těžením grafická karta opotřebila hodně. Děkuji za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Mohla, ta zátěž byla extrémní. Záleží i, jak dobře byla chlazena. Vysychají kondenzátory, vysychá pasta pod chladiči.. Ale nikdo vám neřekne, jestli vydrží ještě půl roku, nebo 10 let. I když ti těžaři asi ano, když vědí, že po roce ji raději mají měnit.

A s přehřátí čipu praskají reball kuličky kterými je vodivě čip spojen s deskou (nahrazuje nožičky).

Reballem se zabívá spousta firem, ale horší je vada čipu.

ben®
hodnocení

6x
Dobrý den, to si nekupujete novou grafiku, jak píšete, ale použitou. Pokud na nákupu trváte, tak požadujte výraznou slevu (jinak nekupovat, jistě to není jediný prodejce). Asi je Vám jasné, že už to má něco najeto a případná reklamace s vrácením peněz by byla komplikovana. Zdravím!

hodnocení

5x

těžení kryptoměn je hodně naročbé pro grafické karty je to jeden z nejlepších zatěžových testu pro grafické dnes už je to spíše o nahodě jak dlouho cokoliv vydrží a také o kusu

hodnocení

2x

Znamená to, že celou tu dobu ta karta pracovala na plný výkon, na hranici svých možností.

Navíc se často těží na "farmách", kde jsou ty karty našlapané jedna vedle druhé a chlazení je problém (který se sice řeší, ale ...) - čímž samozřejmě trpí kondenzátory a další citlivé součástky.

Může být v pohodě a sloužit ještě řadu let, může být nějak načatá a dosloužit relativně brzo, protože normálně ty karty jsou stavěné na to, že na nich občas někdo něco paří několik hodin denně a záruční doba jsou dva roky (a pak je stejně novější generace). Zatímco těžení je vytíží na 100% po dobu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu - a tedy za ten rok natočí řádově víc "motohodin", než na kolik byla plánovaná (a bez odpočinků v podobě načítání lokací, menu, různých oblastí a jiných úlev).

Pokud jsi těžký závislák a notorický pařan, tak jí dáš podobný záhul nejdřív tak za 3-5 let - čili prakticky jako bys od neznámého kupoval kartu 3-5 let starou, o které předpokládá, že už mu dlouho nevydrží a tak ji chce raději i se ztrátou vyměnit za novou)

hodnocení

2x

1.Pokud jsi lajk tak jestli se na kartě těžilo nebo ne nepoznáš - čili při nákupu bazarové karty je úplně jedno jestli ti prodejce tu informaci sdělí nebo ne.

2. Karty od větších težařů jsou velmi často v lepší kondici než od týpka co ji měl ve svém super gaming pc se špatným chlazením ve sříni plný prachu.

Prošlo mi rukama spousty bazarových karet a do dvou let od instalace jich do nebe neodešlo víc jak 5 procent , takže bych se toho nebál.

Asi tak. Karet po tažení jsem měl už několik a s žádnou nebyl nikdy žádný problém.
Naopak ty karty jsou často v mnohem lepším stavu, než od hráče. Těžař balancuje výkon a spotřebu, takže karty jedou často na nižší zátěži než při hrách a hlavně při stabilnějších teplotách. Též se o karty často lépe stará, protože jsou to pro něj nástroj obživy a ne zábavy..

kmet
hodnocení

1x

Jestli je (skoro) zadarmo, bral bych jí, ale přistupoval bych k ní tak, že muže kdykoli selhat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]