Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit nadobro OneDrive a jiné verbeže Win11/Win10?

Od: bluenite® odpovědí: 12 změna:

Podle různých návodů jsem to jakžtakž zvládl, nicméně po nějaké době se opět chce dostat do pc tento nechtěný host. Co s tím provést aby dal nadobro pokoj? Viz příloha. Ve Win10 je to podobné?

Dtto jiné nepotřebnosti, které nikdy nepožiju – xBox a všechno kolem, Cortana.

Díky za radu

Petr

Jak se zbavit nadobro OneDrive a jiné verbeže Win11/Win10?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Jestli to máš jen na office a internet, tak windows nepoužívej a nainstaluj si nejnovější LINUX Mint.

Windows bude mít vždy sledovací a podpůrný balast. Zbytečné se učit s ním bojovat.

hajimete

Stačí i Mint <20.2, s prostředím xFCE. Moje oblíbené. Myslím že výhoda je v tom že je poměrně efektivní a rychlý, ten cinnamon asi výkon nic moc, že? Je třeba se zeptat tazatele jaký má HW, aby mu to ten Mint 20.2 utáhlo.

Jestli se na tom počítačí alespoň plazí windows 11 tak bude jakýkoliv jiný systém citelné zlepšení výkonu

používám MATE prostředí

Já Cinnamon. I na starým železe to šlape jako hodinky.

ml
hodnocení

1x

Snad jedině přejít na nějaký linux (třeba mint mate),tam taková havěť neni, i když vývoj jde kupředu (třeba po každém spuštění otravuje s aktualizacema a po vzoru windows je tam nainsdtalovat a nebo připomenout příště, nic jako ignorovat). A jako bonus je tam office a prohlížeč pdf už v dostribuci, neni potřeba nic instalovat jako třeba v desítkách. Ovšem pokud potřebujete používat nějaké windowsovské programy, tak to neni asi ta správná cesta.

Jinak podle všeho se toho rozumně zbavit nejde. Dokonce ani aplikací, které jsou pro české zákazníky nepřístupné (cortana).

už tam implementují i teamviewer

shup
hodnocení

0x
xxxxx

Proti tahání informaci z PC (špehování) je to výborná věc. Taky to používám.

Na odinstalování nepotřebných aplikací používám Revo Uinstaller revouninstaller.com/... . Aby odinstalované aplikace někdy v budoucnu (například po aktualizacích systému) neotravovaly, tak je třeba po odinstalování kliknout na "Skenovat"a potom smazat všechno černě zobrazené, co skenování najde.

yyyyy

"xxxxx"

Přesně oba ty programy používám. A také tak, jak píšeš. Vřele doporučuji.

Ihnad po instalaci systému nainstaluji jiný prohlížeč (např. Operu) a potom všechno, co nebudu používat odistaluji a vymažu všechny záznamy v registrech a složky, katré s tím nějak souvisí (černé). Odinstalovávám i Edge a pod.

Potom zablokuji špehovací aplikace.

Takto postupuji od začátku W.10 a nikdy jsem se systémem neměl žádné problémy

nerentier
hodnocení

0x

Mám dobrou zkušenost s CCleaner Professional. Dokázal odstranit i Edge! *sok*

veronica
hodnocení

0x

Používám DWS - Destroy Windows 10 Spying - opakovaně po updgrade Win. i na jiné věci, bez problémů funguje, nic v PC nerozhodí. Návod zde: alternativni-postupy.webn/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]