Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna displeje ntb-chyba?

Od: tre odpovědí: 5 změna:
Zdravím,na jistém fóru řeší ostatní okolnosti a ne problém, takže píši sem.Známému jsem opravoval Asus FX504GD_FX80GD, konkrétně měnil displej ( lcddisplej.cz/... ale zapomněl jsem odpojit baterku a teď ten displej má hrozně tmavý jas. Displej byl poškozen kvůli poškozeným mantům, známý se je pokoušel slepit vteřiňákem, takže celé výko i s flexy kabelem bylo slepené, takže je možné že je jen flexy kabel poškozen.No každopádně jsem v situaci, kdy mám naistalované nové víko, nové panty a teda i ten displej, akorát ted displej má tak nízký jas, že se nedá ani číst. Existují nějaké servisy co opravují za rozumnou cenu základní desku, nebo nemáte nějaké jiné (levnější) řešení?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Nizky jas=KO podsviceni (invertor).

fdg

Ale ten display je úplně nový

nickys

Tak tenhle stroj určitě už invertor nemá. Chtělo by to vědět, jestli je podsvícení (LED) funkční a jenom ztmavený, nebo jestli podsvit nefunguje vůbec. Potom se dá zkoumat dál. Jestli je ovšem tazatel takový odvážný elektronik, jako češtinář, tak nevím, nevím.

fdg
No psal jsem rychle, takže za občasnou nespisovnost nebo překlik se omlouvám. Ten známý mi to dal opravit, protože jsem mu opravil před tím lcd na mobilu a já jsem si myslel že zvládnu i ten ntb. No a zatmavený to asi nebude, protože je divný že i bios je ztmavený, to samé logo Asusu při spouštění. Kvůli poškození tím lepidlem už asi ani nevyzkoušim ten starej displej.
nickys

Jasněže, "výko a flexy" ale není překlep a nespisovnost asi nevadí:).

V úplné tmě, je ten displej čitelný aspoň trochu? Nebo je do něj třeba něčím svítit, aby bylo něco vůbec vidět?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]