Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde stáhnout HEVC kodek zdarma?

Od: smode2 odpovědí: 5 změna:

Hezký den všem.

Donedávna existovaly 2 možnosti pořízení HEVC (H.265) - jeden zdarma, druhý za peníze. Obě v Microsoft store. Dlouho jsem měl nainstalovanou bezplatnou verzi, až s novými aktualizacemi systému jsem zjistil, že je kodek fuč a možnost bezplatného pořízení taktéž. Protože tento agresivní přístup Microsoftu neakceptuji, ptám se: je nějaká jiná bezplatná možnost, jak si HEVC nainstalovat?

Děkuji :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

2x

Na jaké zařízení/proč?

smode2
hodnocení

Stříhám v DaVinci Resolve a zdroje jsou v HEVC - bez kodeku je DVR neumí.

albert*
hodnocení

2x

Dá se nainstalovat balíček K-Lite Codec Pack nebo podobný, nemám s tím moc zkušeností, protože raději používám přehrávače, které to umí přehrávat i bez externích kodeků. Nicméně někteří lidé mají ten balíček nainstalovaný a funguje jim to.

Nebo můžete si nainstalovat jiný přehrávač, který umí přehrávat videa s kodekem HEVC bez externích kodeků, například VLC nebo MPlayer.

miloslav

1) V PC/NB nelze video/film bez kodeku HEVC přehrát. Nepřehraje ani VLC. Já stáhnu standardním způsobem video s HEVC, zkonvetruji jej v AVC a "vymalováno".

2) Stažené video s kodekem HEVC uložím do "fleshky", vložím do TV a už to frčí. Bez konverze a bez kodeku. TV si s tím umí poradit. Letitá zkušenost..Tak se netrapte idiosmem Microsoftu. Vymýšlejí tam hovadiny, jen aby obhájili svoje křeslo. Jiným způsobují potíže. Jak vidno, i jejich idiotinu lze "obejít" bez násilí.

smode2
hodnocení

Děkuji, vyřešeno. Zde aktuálně funkční návod: free-codecs.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]