Nejste přihlášen/a.
Hezký den všem.
Donedávna existovaly 2 možnosti pořízení HEVC (H.265) - jeden zdarma, druhý za peníze. Obě v Microsoft store. Dlouho jsem měl nainstalovanou bezplatnou verzi, až s novými aktualizacemi systému jsem zjistil, že je kodek fuč a možnost bezplatného pořízení taktéž. Protože tento agresivní přístup Microsoftu neakceptuji, ptám se: je nějaká jiná bezplatná možnost, jak si HEVC nainstalovat?
Děkuji
Dá se nainstalovat balíček K-Lite Codec Pack nebo podobný, nemám s tím moc zkušeností, protože raději používám přehrávače, které to umí přehrávat i bez externích kodeků. Nicméně někteří lidé mají ten balíček nainstalovaný a funguje jim to.
Nebo můžete si nainstalovat jiný přehrávač, který umí přehrávat videa s kodekem HEVC bez externích kodeků, například VLC nebo MPlayer.
1) V PC/NB nelze video/film bez kodeku HEVC přehrát. Nepřehraje ani VLC. Já stáhnu standardním způsobem video s HEVC, zkonvetruji jej v AVC a "vymalováno".
2) Stažené video s kodekem HEVC uložím do "fleshky", vložím do TV a už to frčí. Bez konverze a bez kodeku. TV si s tím umí poradit. Letitá zkušenost..Tak se netrapte idiosmem Microsoftu. Vymýšlejí tam hovadiny, jen aby obhájili svoje křeslo. Jiným způsobují potíže. Jak vidno, i jejich idiotinu lze "obejít" bez násilí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.