Ahoj, na podzim jsem objednal kamarádovi do notebooku nový displej, v českém e-shopu, označený jako Originální náhradní díl, výrobce Dell. Dodán byl z důvodu pozdního dodání výrobcem až v únoru a kamarád mi počítač na výměnu dodal až před týdnem, uplynula tedy už dlouhá doba od dodání obchodem. Bohužel jsme po výměně zjistili, že displej rozhodně neodpovídá originálnímu, má naprosto nevýrazné a nepřesné barvy, špatný kontrast a podání černé barvy, je dotykový, ale po dotyku se obraz v okrajích nepříjemně "vlní". Jsem po takové době ještě v nějakém právu na vrácení peněz nebo výměnu za nové zboží, když displej sice funguje, ale neodpovídá parametry originálu? Kupoval jsem to jako fyzická osoba, bez iča, nejsem servis. Rád bych věděl, čím se můžu ohánět, než to začnu řešit s obchodem. Díky
Něco podobného se mi stalo taky. Naštěstí jsem měl ještě jeden notebook a ten fungoval. Tak jsem to zkusil na něm a vše ok. Byl vadný flex kabel k displeji. Asi v pantu typicky.
Obraz se místy rozpadal a někde byl ok bez chyb.
Zkus ten flex přeměřit na vodivost i na zkraty mezi vodiči.
Mám to v plánu zkusit s původním displejem (je plně funkční, jen má popraskané dotykové sklo) a nafotit to s pevným nastavením foťáku, aby byly rozdíly vidět. Vadný kabel by se měl stejně projevit i na něm
Aha, tak potom tedy špatný displej. Těžko říct, zda uspěješ s reklamací. Tyto díly jsou uživatelsky nevyměnitelné a tak nevím, zda není podmínkou reklamace montáž akreditovaným servisem.
re4zon
Podminkou reklamace cehokoliv nemuze byt montaz servisem. Kupujes si dil, coz je vyrobek jako kazdy jiny. Vyjimkou muzou byt vyhrazena zarizeni jako plynovy kotel, ne displej. Normalne bych to poslal na reklamaci.
asd1
Ani kotel. Musel by prokázat vadu způsobenou chybnou montáží. Ale obecně, bez znaleckého posudku sa ce na úspěšnou reklamaci moc velká není,pokud
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.